Родители на деца от Благоевград излязоха на протест заради решение

...
Родители на деца от Благоевград излязоха на протест заради решение
Коментари Харесай

Родители от Благоевград протестираха, заради таксите в детските градини

Родители на деца от Благоевград излязоха на митинг поради решение на общината в града за смяна в метода на установяване на месечните такси в детските градини. Поводът за недоволството е решение, взето от общинския съвет в края на месец декември да се заплаща цялостната месечна такса от 40 лв. даже в случай че детето отсъства избрани дни през месеца. Родителите няма да заплащат единствено, когато детето им e болно и показват медицински документ за това.

Благоевград

Родители, които се събраха пред постройката на Общината в Благоевград, дефинираха като незаслужено решението за таксите в детските градини. Според тях има случаи, когато се постанова детето да отсъства, само че не може да се издаде медицински документ за това.



“Като има зараза от шарка в градината, аз детето ми би трябвало да го спра и като е крепко детето от кое място да му взема записка, би трябвало да му взема подправена записка. ”

“След имунизация също детето би трябвало да си остане в къщи, да не се събира с други деца, аз съм срещу да заплащам таксата, до момента в който той си е у дома, даже и да е здрав. ”

Майки показаха и мнение, че наказания за родители, които стопират децата си от детска градина за дълъг интервал от време без причина, би трябвало да има.
Петя Гюрова:
Има майки, които постоянно не пуска, за което може да бъде измислена догадка, откакто 2 месеца, или да се даде период 60 дни или 90 дни, в които детето постоянно не посещава да освободи мястото.
На митинга се чуха и оферти наложителната такса да остане, само че размерът и да е по-малък от 40 лв..
Любима Йосифова, преподавател в детска градина в Благоевград:
Нека си останат таксите както до момента, само че да има една по този начин наречена непрекъсната такса. Тоест детето ти отсъства, ти си плащаш, само че всеки месец плащаш по този начин наречената наложителна такса дали 10 или 20 лв. се дефинира. Но не Общината да разполага с тези пари, а от детското заведение.
В началото на идната седмица родителите ще внесат искане до регионалния шеф да върне за ново разглеждане решението на Общинския съвет в Благоевград, с което бяха признати измененията в метода на установяване на месечните такси в детските градини в града.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР