Родители на 5-годишно дете сигнализираха за грубо отношение на медици

...
Родители на 5-годишно дете сигнализираха за грубо отношение на медици
Коментари Харесай

Отказан преглед и лечение на дете в Бяла Слатина?

Родители на 5-годишно дете алармираха за жестоко отношение на медици от Спешния център в Бяла Слатина към болната им щерка. Близките настояват, че три пъти за една вечер са посетили незабавното и едвам след скандал момичето е било прието в болница. Медиците отхвърлят.

Момченцето получава алергичен припадък през нощта и стопира да диша, само че колата за спешна помощ идва със забавяне

Майката на болното дете Гроздана Игнатова изпраща мъжа си и щерка си до Бяла Слатина, тъй като детето повръща, а тя е с малко бебе, което няма на кого да остави. Така татко и щерка стигат до Спешния център, където им споделят, че няма педиатър.

„ Дадоха ни сироп срещу повръщане и ни обясниха да си отиваме у дома, а на други ден да потърсим доктор “, изясни Георги, татко на болното дете.

Когато се прибират, момиченцето повръща 4 пъти и те се връщат в Спешния център.

Момченцето получава алергичен припадък през нощта и стопира да диша

„ Те отново ми споделиха, че няма лекар и да вървя да диря подобен самичък в Плевен, Кнежа или Враца. Прецених небрежно, че най-близо е Кнежа. Потеглихме, а щерка ми стартира да повръща в колата и пребледня. Стигайки в Кнежа, още веднъж няма лекар “, изясни Георги. 

Бащата и дъщерята се връщат у дома и дружно с майката още веднъж отиват в Бяла Слатина, където, по думите им, здравната сестра им е споделила да изведат повръщащото дете, „ тъй като замърсява въздуха “.

Фелдшерът, прегледал детето, изясни пред bTV, че не е имало скандал и че момичето не е било обезводнено и е имало мек стомах.

Семейството ще подаде тъжба против Спешния център и е изрично, че ще уведоми и Министерството на здравеопазването.

От Спешния център са безапелационни, че са създали всичко, каквото е допустимо. В последна сметка детето е било настанено и в сряда е било изписано от болничното заведение и сега е добре. Бащата му и майка му обаче упорстват за ограничения.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР