Родители излизат на протест пред Министерството на образованието ден преди

...
Родители излизат на протест пред Министерството на образованието ден преди
Коментари Харесай

Два протеста на родители в София ден преди началото на учебната година

Родители излизат на митинг пред Министерството на образованието ден преди началото на новата образователна година. Причината за недоволството са наредбите за носене на маски в учебните заведения. Властите издадоха наставления учениците наложително да носят защитни маски в общите помещение, само че не и в класните стаи. Учителите би трябвало да са с маски и шлемове на всички места.

Основното искане на протестиращите е оповестените ограничения да не са наложителни, а целесъобразни, т.е. родителите сами да преценят дали детето им да носи маска в учебно заведение. Другото гледище е отводът да не води до рестрикции и репресии.

Протестът ще продължи с шествие до постройката на Министерството на здравеопазването.

По-късно ще се организира и втори обособен митинг на родители. От 17.30 часа те се събират пред постройката на Столична община. За четвърти път тази година ще стачкуват родители на деца, които не са признати в ясли и детски градини в София. Те ще насочат настояванията си за парични обезщетения за всяко неприето дете, за градеж на нови здания и за съблюдаване на Наредбата за брой деца в група.

Засега страната възнамерява да изплаща обезщетения в размер до 300 лева на родителите на неприети деца в детските градини.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР