Родители и близки на загинали в катастрофи протестираха днес пред

...
Родители и близки на загинали в катастрофи протестираха днес пред
Коментари Харесай

Родители на загинали в катастрофи протестираха пред съда в Пазарджик

Родители и близки на починали в произшествия стачкуваха през днешния ден пред правосъдната палата в Пазарджик.
Прочетете още
С плакати „ Ефективни присъди за убийците на пътя “, „ Колко коства един детски живот? “, За смяна в Наказателен кодекс, Наказателно-процесуален кодекс и Закона за придвижване по пътищата “ и други хората настояха за законодателни промени, които да лимитират пътните катастрофи в страната.

Тъй като е неделя и почивен ден, митингът на недоволните събра само публицисти. Нямаше жители или представители на съда и прокуратурата, които да чуят какви са настояванията на протестиращите.

Исканията на останалите без деца майки и татковци са за заслужено отмъщение за хората, които са ги провокирали със своята немарливост. Повод за поредицата от митинги в цялата страна и столицата е недоволството от нехайното отношение на страната към обстановката, в която стотици деца са станали жертва на пътния травматизъм.

Междувременно стана известно, че Върховният касационен съд е отменил решението за присъдата на пловдивския Апелативен съд по отношение на някогашния спецполицай от Пазарджик Владимир Панайотов, който през юли 2021 година прегази на пешеходна пътека в село Братаница 7-годишната Моника Стоименова. Върховните магистрати връщат на апелативните си сътрудници делото за ново разглеждане.

С присъда на Окръжен съд – Пазарджик Владимир Панайотов бе приет за отговорен в това, че на 19.07.2021 година в с. Братаница при ръководство на моторно транспортно средство е нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност предизвикал гибелта на 7-годишно момиче, съобщи 24 часа. Наложено му е наказване „ отнемане от независимост “ за 4 година и 8 м., лишен е и от право да ръководи МПС за 6 година

С въззивното решение присъдата бе променена, като бе понижен размерът на наказването „ отнемане от независимост “ на 3 години и осъществяването е отсрочено за 4 години, наложена е пробационна мярка „ наложителни периодически срещи с пробационен чиновник “ и е понижен размерът на наказването „ отнемане от право да ръководи МПС “ на 4 години.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР