Родилката е починала на 24 октомври, а според медиците в

...
Родилката е починала на 24 октомври, а според медиците в
Коментари Харесай

Болница ”Щерев”: Родилката бе в добра кондиция

Родилката е умряла на 24 октомври, а съгласно медиците в "Майчин дом " диагнозата е HELLP синдром – най-тежкото затруднение, което може да настъпи по време на бременност, всекидневно в третия триместър.

От управлението на болница "Д-р Щерев " настояват, че е ставало дума за обикновено разрастваща се бременност с осъществени цялостен набор акушеро-гинекологични прегледи и клинични проучвания по логаритъм за надлежното следене на бременност, в това число първи триместър скрининг тест и фетална морфология при експерт по фетална медицина.

На 21 октомври вечерта бременната жена е пристигнала в частната болница с недоволство от висока температура след прекаран грип, като е отказала хоспитализация. Препоръчано й е при продължение на признаците да пристигна още веднъж в болничното заведение.

На идващия ден, 22 октомври, пациентката идва още веднъж в болничното заведение за осъществяване на запис на детски сърдечни тонове. Сред осъществяването на няколко записа на детски сърдечни тонове, които демонстрират подозрения за недобро положение на плода, е ориентирана към осъществяване на доплерови проучвания. Те удостоверяват, че бебето е в положително положение.

Поради подозрения за инфекциозен развой обаче, на бременната е препоръчано да бъде приета в болница и тя приема. Назначени са серия от лабораторни проучвания на същия и на идващия ден. На 23 октомври са получени финалните резултати от нейните проучвания, които демонстрират съществуване освен на инфекциозен развой, само че и на нарушена бъбречна и чернодробна активност.

Екипът на "Д-р Щерев " слага хипотетична диагноза HELLP синдром и стига до извода, че е належащо родоразрешение. Взема се решение пациентката да бъде преведена в „ Майчин дом “, защото равнището по медицински стандарт по неонатология на Болница „ Д-р Щерев “ не дава право да се поставят медицински грижи за тежко недоносени бебета.

Бременната жена е преведена в добра обща кондиция, на личен ход, и с елементарен автомобил на болничното заведение в „ Майчин дом “, защото положението й не изисква потребление на кола за спешна помощ. След приема й тамошният медицински екип взима решение за пристъпване към родоразрешение.

"За случилото се оттова насетне Болница „ Д-р Щерев “ не разполага с публична информация от партньорското лечебно заведение ", допълват от лечебното заведение.

По случая работят криминалисти от столичното Четвърто РПУ.

АГ болница "Д-р Щерев " работи от 2003 година, когато бе учредена от доцент Атанас Щерев, някогашен народен представител от Национална движение „Симеон Втори". В края на януари 2015 година президентът Росен Плевнелиев удостои с медал "Стара планина " - първа степен доктор Щерев за заслугите му в репродуктивната медицина.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР