Родерих Кизеветер, депутат от опозиционния Християндемократически съюз, обвини кабинета на

...
Родерих Кизеветер, депутат от опозиционния Християндемократически съюз, обвини кабинета на
Коментари Харесай

Германски депутат обвини кабинета на Олаф Шолц, че работи в полза на Путин

Родерих Кизеветер, народен представител от опозиционния Християндемократически съюз, упрекна кабинета на немския канцлер Олаф Шолц, че работи в интерес на Путин, като непрекъснато отсрочва доставките на оръжия за Украйна. Той съобщи това в изявление за немската телевизия Ен Те Фау.

" Това е рискова война на безсилие, породена от съмнение в поддръжката. Може би, даже изключително, от страна на Германия ", сподели политикът, предава Българска телеграфна агенция.

Той означи, че украинските бойци се борят в среда, в която немският парламент в никакъв случай не би изпратил немски военни - без въздушно предимство, на фона на извънреден дефицит на муниции, затруднено доставяне с аварийни елементи и проблеми с ротацията на персоналния състав.

Кизеветер напомни, че страната му е предала на Украйна единствено 16 танка " Леопард " (Leopard). В същото време Германия е отказала да взе участие в " обединението за изтребители ", макар че е можела да даде към 30-40 от своите самолети " Юрофайтър " (Eurofighter), които скоро ще бъдат изведени от употреба. А в този момент, заради липса на политическа воля, Германия към момента отсрочва прехвърлянето на крилати ракети " Таурус " (Taurus).

" Германия трябваше да стартира всеобщо произвеждане на муниции през зимата. Британците предложиха осемкратно нарастване на производството на муниции. Германците не направиха нищо. Това разреши на руснаците да се окопаят надълбоко. (...) Ако Украйна беше получила западни изтребители още първоначално, (руската) защита можеше да бъде унищожена от дълго време ", счита политикът.

Той добави, че с изключение на лозунга " ще поддържаме Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ", е трябвало да се съобщи и че " би трябвало да помогнем допустимо най-бързо и най-вече ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР