Роденият в Русе вратар на хокейния Ню Йорк Рейнджърс Александър

...
Роденият в Русе вратар на хокейния Ню Йорк Рейнджърс Александър
Коментари Харесай

Шампионът на НХЛ привлече български вратар срещу $10.2 млн.

Роденият в Русе вратар на хокейния " Ню Йорк Рейнджърс " Александър Георгиев подписа 3-годишен контракт с новия първенец на НХЛ " Колорадо Аваланч ". Контрактът на 26-годишния хокеист е на обща стойност $10,2 млн.

През неотдавна приключилия сезон Георгиев изигра 28 мача като титуляр за " Рейнджърс ", като инкасира приблизително по 2.92 гола. Вратарят бе в отбора от Ню Йорк от 2017 г. 

Генералният управител на първенеца " Колорадо " Джо Сакич даже загатна след оповестяването на контракта, че Георгиев ще бъде титулярен вратар на " лавината " през новия сезон.

" Когато беше титуляр, той играеше в действителност добре и искаше по-голяма опция за изява и получи тази опция. Алекс очаква с неспокойствие предизвикването. Харесва ми, че той играеше в огромен тим. Беше в Ню Йорк и е привикнал с напрежението. Алекс беше приоритет за нас ", сподели Сакич.

Александър Георгиев е роден в Русе, само че е изразнал в Русия. Той има и българско, и съветско поданство и през 2019 година за първи път бе извикан в съветския народен тим за международното състезание в Словакия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР