Роденият в пловдивското село Поповица бригаден генерал Стефан Янев е

...
Роденият в пловдивското село Поповица бригаден генерал Стефан Янев е
Коментари Харесай

Пловдивски натовец фаворит за служебен премиер

Роденият в пловдивското село Поповица бригаден военачалник Стефан Янев е любимец за министър председател в вероятно служебно държавно управление. А такова се обрисува все по-реално предвид на събитията в новия парламент. Новината се понесе в коридорите на Народното събрание през вчерашния ден и беше доказана пред „ Марица “ и от двете страни на залата.

61-годишният Стефан Янев е боен от кариерата и сегашен секретар на президента по въпросите на сигурността и защитата. Той беше вицепремиер и боен министър в служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков, излъчен също от Румен Радев. 13 години натрупа командирски опит в днешния артилерийски полк в Асеновград, преди да стартира работа в Министерството на защитата, където оглавява две дирекции. Бил е военно аташе в Съединени американски щати, има опит като експерт в Центъра за битка с тероризма на НАТО в Анкара, както и в ръководството на Алианса в Монс, Белгия. Завършил е Националния университет по защитата на Съединени американски щати във Вашингтон.

Кандидатурата на Янев дава ясни сигнали - първо, и служебното държавно управление ще е прозападно насочено. Второ, ще има засилен надзор върху службите, които да подсигуряват честността на изборите.

До служебния кабинет остават още два опита, откакто ръководеният от Даниел Митов проектокабинет на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили през вчерашния ден не получи никаква поддръжка от другите партии. Лидерът на Има Такъв Народ Тошко Йорданов пък се изпусна от трибуната, инцидентно, или по-скоро не, ще се стигне до връчването на мандат на трета политическа мощ. Явно намеквайки, че Слави Трифонов няма да одобри отговорността за сформиране на кабинет.

Звучи съвсем нереално трета мощ да сформира държавно управление, а и такива упоритости към този момент изявиха единствено от обединението " Изправи се! Мутри, вън! ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР