Роденият в Петрич детектив Давид Иванов от Българо-американската полицейска асоциация

...
Роденият в Петрич детектив Давид Иванов от Българо-американската полицейска асоциация
Коментари Харесай

Цяла Америка говори за наш полицай. Кой е Давид Иванов?

Роденият в Петрич детектив Давид Иванов от Българо-американската полицейска асоциация (Б.А.П.А.) беше награден за двегодишната си работа под прикритие по интервенция против разпространяването на опиати и оръжия с кодовото име „ Facebooked ”, завършила с ареста на 53-ма души. Българският служител на реда получи оценката персонално от краткотрайния шеф на полицията в Чикаго – Фред Уолър, оповестиха от Б.А.П.А, съобщи БЛИЦ.

Наградата му бе връчена в наличието на племенничките му Стела и Анна, които го придружаваха на формалната гала.
-->
Операция „ Facebooked “ започва през 2018 година, когато членове на екипа за битка с опиатите в интернет (INET) стартират следствие на лица, продаващи оръжия и опиати в секрети и криптирани групи за известия във Facebook. 

„ В продължение на съвсем две години детектив Давид Иванов, дружно с членове на екипа, се занимават с загадка онлайн активност, прониквайки в разнообразни фейсбук групи за продажба на оръжия и опиати.

По време на това следствие INET извърши 147 следени покупки под прикритие и конфискува 46 транспортни средства. Под прикритие бяха закупени 23 разнообразни типа опиати на стойност над 105 091 $, с четири револвера, две пушки и една полуавтоматична пушка “, описаха от Б.А.П.А. за Българска телеграфна агенция.

По време на акцията са арестувани оръжия и опиати и от лице, получавало огнестрелни оръжия от наркоман, в подмяна на опиати.

„ В края на това следствие нарушителите бяха упрекнати в държане на оръжие, доставка на следено вещество, противозаконна продажба на огнестрелно оръжие и въоръжено принуждение “, допълниха от Българо-американската полицейска асоциация.

Разследването се трансформира освен в локална, само че и в национална вест с помощта на полицията в Чикаго, показаха още от Б.А.П.А. и допълниха: „ Facebook се свърза с полицията в Чикаго, с цел да се опита да усъвършенства съдействието сред правоприлагащите органи. Операцията ще изиграе забележителна роля в доказателствения аспект на правосъдната комисия на Сената на Съединени американски щати. 

Поради следствието на INET във Facebook се разискват евентуални промени в съдействието с правоприлагащите органи за криптиране на обществени медии “.

Детектив Давид Иванов е роден в Петрич. Той стартира кариерата си в полицията на Чикаго през 2011 година. През годините детектив Давид Иванов е работил като патрулиращ служител на реда, служител на реда в отряд за тактично реагиране, под прикритие в „ Бюрото за проведена престъпност “, а през 2021 година е нараснал като детектив. В момента той е детектив в отдел „ Убийства “ на град Чикаго.

Има над 40 публични награди, измежду които – премия за избавяне на човешки живот, премия за присъединяване в първото следствие за трафик на опиати благодарение на „ обществени медии “ в Съединени американски щати и премия за сполучливо разтрошаване на междущатска организация за трафик на огнестрелно оръжие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР