Родената на 17 август 1984 г. Петя Дикова прекарва пред

...
Родената на 17 август 1984 г. Петя Дикова прекарва пред
Коментари Харесай

Петя Дикова е маниачка на тема ред

Родената на 17 август 1984 година Петя Дикова прекарва пред камерите 26 от своите съвсем 40 години. Влиза в екипа водещи на хитовото по това време предаване „ Мело Тв фикс идея “ по Българска национална телевизия едвам 14-годишна. Наследницата на Сашо Диков и Аня Пенчева незабавно прави усещане с артистичността и харизмата си.

 

След като приключва Американския лицей в София, продължава образованието си в Лондон, където учи публицистика, спектакъл и превод. След дипломирането се връща още веднъж в родината си и става кореспондент в „ Тази събота и неделя “ по bTV, което тогава води Лора Крумова.

 

Дикова прави усещане с професионализма си и не след дълго получава предложение да се включи в план за първото начин на живот предаване на новинарите в малкия екран – „ Култ “. Тя става освен негово лице, а и създател. Именно там се среща с половинката си – поетът Илиян Любомиров, с който имат двама сина.

Известна е с интервютата си с български и международни звезди, както и с мненията си по отношение на разнообразни събития от региона на шоубизнеса, културата, изкуството и светския живот. Преди дни бе главен мотор в bTV за следващ път на церемонията по връчването на най-престижите кино награди в международен мащаб – Оскар.

 

В идващите редове ще ви разкрием 10 неподозирани обстоятелството за Петя Дикова:

 

Факт №1

Не близва алкохол

Петя Дикова в никакъв случай в живота си не е пила алкохол. Не си го разрешава даже на Нова година, когато по традиция на всички места се лее шампанско, нито пък на други огромни публични или персонални празници. Причината да стои надалеч от спиртните напитки е страхът й, че може да се напие и да изложи родителите си. Вместо да рискува да стане за смях, тя се пази от всичко, което би могло да замъгли разсъдъка й.

 

Факт №2

Никога не е палила цигара

Освен, че не пие, Петя не е палила нито една цигара в живота си. Като дете и тийнейджърка папиросите й били забавни, желало й се да опита, тъй като доста хора към нея пушели. Но нямала храброст да го направи. Понеже й било казано, че не трябва да се пуши, тя не си го разрешила нито един път. Днес счита това, че не пуши, за едно от най-хубавите си качества. Надява се, че и двете й деца няма да посегнат към тютюна, когато пораснат и ще бъдат трезвеници като самата нея.

 

Факт №3

Работела на 2 места като студентка

Когато отпътувала да учи в Лондон, Петя Дикова била спечелила стипендия. Парите от нея обаче не стигали, с цел да покрива всичките си разноски. Вместо да желае прехрана от родителите си, тя решила да им потвърди, че може да се оправи и сама с живота си. Затова почнала работа не на едно, а на цели две места по едно и също време. Първото й работно място било на рецепцията на университета, а второто – в библиотеката. Така от самото начало, до момента в който следвала, бъдещата тв звезда печелела сама своите джобни.

 

Факт №4

Игнорирала мъжа си година и половина

Тв звездата е пренебрегнала в продължение на година и половина фейсбук покана за другарство от своята половинка – поетът Илиян Любомиров, с който към този момент имат две деца. Когато й изпратил тази покана, тя видяла, че в профила му написа, че е благоприятен за писателката и сценаристка Рене Карабаш. Петя, като всяко съществено момиче, си споделила, че няма смисъл да се занимава със заети мъже. Затова не приела поканата му. Но не я и отхвърлила. Приела виртуалното другарство чак след година и половина, когато схванала, че информацията за годежа е смешка сред двамата писатели. Те в действителност в никакъв случай не са имали любовни връзки.

 

Факт №5

Сватосал я Захари Карабашлиев

Писателят Захари Карабашлиев е нещо като сватовник на Петя Дикова с Илиян Любомиров. По това време той се показва на всички места с артистичния си псевдоним Августин Господинов и има хиляди последователки. Карабашлиев подканя тв водещата да предложения младия стихотворец в тогавашното си предаване „ Култ ", защото триумфът му е в действителност впечатляващ. Дикова няма по какъв начин да откаже, защото по-възрастният публицист споделя това пред самия Илиян. Освен това няма причини, с които да възрази. Затова кани Любомиров като посетител в предаването си и това е началото на тяхната любовна история, която продължава и до през днешния ден.

 

Факт №6

Не желае да се омъжва

Макар че връзката й с Илиян Любомиров наподобява извънредно хармонична, Петя няма желание да я скрепява с автограф в гражданското. Тя в никакъв случай не е крила, че не има вяра в формалния брак. Убеждението, че подписът няма стойност, се образува в съзнанието й, когато е доста дребна и нейните собствени-родители се развеждат. Това демонстрира на момичето, че не е наложително любовта да бъде официализирана и че подписът на процедура не значи и не подсигурява нищо. До ден сегашен журналистката избира връзките без сватбен контракт, смятайки, че най-тежкият щемпел за връзката с мъжа до нея са двете им деца.

 

Факт №7

Най-добрата й другарка е Теди Кацарова

Петя Дикова е първа другарка с певицата Теди Кацарова. Преди журналистката да се запознае с Илиян, двете са неразделни. Често излизат дружно из софийските заведения, а когато имат повече свободно време, си провеждат пътешествия към разнообразни забавни и приятни дестинации. Заедно са обиколили най-красивите кътчета на света. С тях постоянно пътуват и сегашният синоптик на Би Ти Ви Борислав Лазаров, който по това време работи с Петя в „ Култ “, както и продуцентът на шоуто Емил Дилчев, който към този момент от 4 години не е сред живите.

Петя и Теди са близки и до през днешния ден, само че към този момент нямат опция да пътешестват дружно толкоз доста. Тв водещата е прекомерно заета със своето семейство.

 

Факт №8

Не взима подписи от звездите, с които се среща

Водещата е взимала изявленията от български и международни звезди, измежду които са именитият китарист на „ Куин ” Браян Мей, италианският кумир Дзукеро, канадският рокаджия Браян Адамс и емблемата на музиката от 60-те години на предишния век Том Джоунс. Но журналистката в никакъв случай не си е разрешавала да взима подписи от нито един от тях, нито да ги помоли да си създадат селфи дружно. За нея това е връх на неналичието на професионализъм.

Правило на водещата е да организира интервютата си даже с най-големите звезди като равна с тях. Не позволява фенът в нея да надделее. „ Мога да се поклоня пред гения, само че не и да позволи да помоля за каквото и да е, било то подпис или селфи ", твърди дъщерята на Аня Пенчева.

 

Факт №9

Маниачка е на тематика ред

Петя е маниачка на тематика ред и дисциплинираност. Тя се стреми да подрежда всичко под прав ъгъл, на една линия и изрядно към себе си. Такава е в дома си, както и в своята работа. Не обича хаоса, разхвърляните облекла, неизмитите чинии и безпорядъка. Всякакви пропуски от този вид е допустимо да я извадят от равновесие. В същото време обаче се пробва да потиска устрема си да подрежда всичко към себе си, изключително откогато са се родили двете й деца. С тях й е ясно, че скоро няма има ред в дома й. Затова не се пробва да ги кара да подреждат, а по-скоро се старае да превъзпита себе си, с цел да не усеща толкоз мъчителна потребност от ред.

 

Факт №10

Не обича новите технологии

Журналистката не харесва нещата, свързани с новите технологии. Твърди, че би живяла в ХХ век, в случай че можеше да избира, и на смешка назовава себе си Доктор Куин Лечителката. Не й подхожда неестествената за индивида експедитивност на обмена на информация в интернет, опосредстваното другарство и сложността на софтуерния развой. Предпочита по-лесното и естествено другарство с хората очи в очи.

Източник: Уикенд

 

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР