Роден да побеждава! Мотото е на 100 % валидно за

...
Роден да побеждава! Мотото е на 100 % валидно за
Коментари Харесай

Плувецът Максим Манолов: Сърцето ми подсказваше, че ще стана шампион в Австрия!

Роден да побеждава! Мотото е на 100 % годно за плувеца на първенеца ПСК „ Черно море ” Максим Манолов, чийто персонален треньор е Никола Петров. Доказва го непрестанно с още и още върхови резултати.

Най-новата порция триумфи, гарнирана с целенасочена подготовка и оптималната себеотдаденост, пристигна единствено преди броени дни от Грац.

Вторият по величина град в Австрия, не по-малко възвишен от Виена и директно обвързван с българската история. В Грац е прекарал последните години от живота си първият български княз след Освобождението Александър Батенбрег!

В Грац с националния тим на България Манолов взе участие в обичайно мощния интернационален шампионат по плуване Multinations. Равносметката от представянето на варненеца е 3 златни медала на 50, 100 и 200 м бруст и първо място с националната щафета на 4 х 100 м съчетано плуване.

Максим Манолов финишира за 2:15.36 мин. на 200 м бруст, а след него се подредиха Керем Илйем (Турция) и Евангелос Нтумас (Гърция). Българският плувец продължи превъзходството си в дисциплината с триумф и на 100 м с време 1:01.72 мин. Манолов изпревари с 0.92 сек. Нтумас и с 1.48 сек финиширалия на трето място Ян Гажда от Полша. На 50 м бруст състезателят на ПСК " Черно море " още веднъж беше надалеч пред съперниците с време 28.02 сек. След него останаха Николаос Литрас от Гърция (+0.88 сек.) и Еге Алтай от Турция (+1.03 сек.).

„ В Австрия най-големите ми съперници бяха турчинът - Керем Илейм и Евангелос Нтумас от Гърция. Имах настройка че ще стана първи, сърцето ми го подсказваше! По времена и на трите дисциплини бях с най-хубави резултати.

Организацията на шампионата беше доста добра, още предходната година забелязах, че всичко е изпипано до най-малкия подробност и не стават неточности, също както на огромни шампионати ”, разяснява Максим Манолов.
Варненецът споделя, че преди значими конгреси, с цел да реализира централизация, отстрани всички незначителни и отрицателни обстоятелства.

„ Най-важното нещо, което върша е, че си представям по какъв начин би трябвало да мине всяко плуване - по настрана. И след това, като пристигна време за старта, се старая да го извърша, по този начин както съм го мислил. Сега ще имам няколко дни отмора и незабавно започваме с нов подготвителен цикъл, в който ще наблегнем на силата и бързината още повече. Целите, които съм си сложил, са ясни, в главата ми са, само че не искам да ги споделям, тъй като е на неприятен шанс ”, споделя през смях черноморецът, въпреки и да споделя, че не е религиозен.
Макси е запленен от чара и богатата история на Грац. „ Градът има невероятна архитектура. Всяка постройка в центъра е произведение на изкуството и крие богата история! Изключително чист и спретнат град. Градският превоз и велосипедите са съществени способи за напредване, което беше ужасно! ”, вдъхновен е Максим.

Само на няколко километра от града се шири селището Тал, родното място на киноиконата Арнолд Шварценегер. Местните поданици са създали музей в негова чест, отдаден на живота и кариерата на величието. В Грац приключва образованието си един от най-великите изобретатели в човешката история – Никола Тесла. Следва електроинженерство в Политехническия университет.

След късата глътка релакс сполучливият варненски плувец още веднъж ще концентрира напъните си, с цел да покори нови върхове. Цел № 1, която си е сложил, е да взе участие на еврошампионата по плуване за състезатели под 18 година Първенството е при започване на юли в латвийската столица Вилнюс.

Успехите на надарения варненец са плод на целенасочена работа с персоналния му треньор Никола Петров. Но пръст има и ориста. Макси е наследник на една от най-очарователните и сполучливи треньорки в БГ плуването – Меглена Николова, ментор в ПСК „ Черно море ”.

Носителят на над 100 медала от държавни шампионати и шампионати споделя, че със своя персонален треньор непрестанно разискват сегашното и бъдещето.

Между плувец и треньор има съвършена заварка, следват идентични цели и ползи. Изключително мощна поддръжка Макси получава и от своята майка, която постоянно е до него. „ Много разгадавам на нея, както и тя на мен, разбираме се чудесно. Тя беше индивидът, който още от дете ме надъха да се запиша да плавам и това беше най положителното решение за мен. Винаги ще й бъда признателен! ”, вълнува се състезателят на ПСК „ Черно море ”.

В по-далечна вероятност Максим Манолов се приготвя да следва в университет в Америка. В момента е първенец и огромна горделивост за своите учители в ГПЧЕ “Йоан Екзарх ” във Варна, в паралелка с френски и британски.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР