Роботи ще приготвят и доставят Пица Хът“Американската верига ресторанти за

...
Роботи ще приготвят и доставят Пица Хът“Американската верига ресторанти за
Коментари Харесай

Роботи ще приготвят и доставят „Пица Хът“

Роботи ще подготвят и доставят „ Пица Хът “
Американската верига заведения за хранене за бързо хранене „ Пица Хът “, която е благосъстоятелност на компанията Yum Brands Inc., показа първообраз на мобилна фабрика за пици: робот подготвя пица в модифициран пикап Toyota Tundra SR5.

Процесът за подготвяне на пица в придвижване лишава 6-7 минути, което разрешава значително да се разшири района на доставка на всяка пицария. Това съобщи в изявление за организация „ Блумбърг “ шефът на „ Пица Хът “ за работа с клиенти Николас Бурке. Той обаче не съумя да посочи, по кое време роботите ще бъдат пуснати в серийно произвеждане.

Моделът на пиката, получил названието Tundra PIE Pro, е създаден в съдействие с „ Тойота Мотор “. Компаниите дават обещание нулево ниво на отделяни нездравословни излъчвания, тъй като бензиновият мотор ще бъде сменен с водороден от Toyota Mirai.

Пиците са авансово подготвени и се съхраняват замразени в хладилното поделение на пикапа. Роботите изпичат в пещ поръчаната пица и я доставят до адреса. Преди да я поднесат на клиента, те я слагат на дъска и я разрязват на шест части, след което я поставят в кутия.

„ Пица Хът “ от няколко години се занимава с роботизацията на процеса на произвеждане на пици. През 2016 година се появи първият робот готвач, който може да ви подготви пицата, по този начин както я поръчате. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР