Роботът “Фьодор на Международната космическа станция. Credit : Roscosmos/FEDOR .

...
Роботът “Фьодор на Международната космическа станция. Credit : Roscosmos/FEDOR .
Коментари Харесай

Изтриха профила на робота Фьодор в Туитър след пиянски гаф

Роботът “Фьодор ” на Международната галактическа станция. Credit: Roscosmos/FEDOR

. Официалният профил в Туитър на робота “Фьодор ”, който през август предходната година бе пратен краткотрайно към Международната галактическа станция, беше закрит. Това се случи след неповторим гаф, при който операторите на акаунта упрекнаха съветските космонавти в пиене. 

Новината бе обявена от РИА Новости. 

Гафът се случи на 10-ти октомври, когато в акаунта на робота бяха оповестени мнения към клип от 2014-та година, на който съветските космонавти Максим Сураев, Александър Самокутяев и Елена Серова поздравяват жителите на Земята във връзка Деня на тигъра. Съгласно мненията лицата на космонавтите са червендалести, тъй като са се напили. Посланието на “Фьодор ” – по-добре да изпращаме роботи в космоса вместо хора, тъй като ще се оправят по-добре.

“Роботите се оправят по-добре със отговорностите си. Поне по-добре от тези депутати ”, беше написано в Туитър акаунта на робота. Действително Сураев и Серова са депутати в Държавната дума. Това демонстрира, че противоречивите мнения на “Фьодор ” са плод на незнайни за нас политически търкания в Роскосмос. 

За всеки случай обвиняването в пиене е неуместно – известно е доста добре, че лицата на космонавтите са червени поради изискванията на безтегловност.

Днес галактическите почитатели на съветската космонавтика видяха, че акаунтът на “Фьодор ” към този момент не съществува. Естествено скандалните статуси са скрийншотнати от дълго време и се популяризират свободно в интернет пространството:

  

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР