Роби Кийн обяви, че прекратява своята футболна кариераБившият национал на

...
Роби Кийн обяви, че прекратява своята футболна кариераБившият национал на
Коментари Харесай

Роби Кийн обяви, че прекратява своята футболна кариера

Роби Кийн разгласи, че приключва своята футболна кариера
Бившият национал на Република Ирландия Роби Кийн стопира със своята спортна кариера, откакто по-рано бе назначен като един от асистент треньорите на националния тим на,,детелините “. 38-годишният Кийн ще бъде помощник на Мик Маккарти, който се завърна на поста селекционер на страната, замествайки напусналия по взаимно единодушие Мартин О‘Нийл.

,,Днес, след 23 прелестни години, разгласявам публично завършек на професионалната ми футболна кариера “, стартира Кийн.,,Това прекарване надвиши моите упования. Най-хубавите ми мемоари са от времето, когато бях капитан на националния тим на Република Ирландия. Не мога да опиша с думи какъв брой горделив съм от обстоятелството, че съм ирландец. Дано съм зарадвал през годините почитателите, носейки капитанската лента. За мен най-важно бе да развеселявам фамилията ми и другарствата, които се зародиха по време на футболната ми кариера “, добави той.

Кийн в никакъв случай не е крил желанието си да бъде управител или асистент треньор някой ден, като разгласи отдръпването си от футбола като състезател, с цел да се концентрира върху ролята си на помощник на Мик Маккарти в националния тим. Под негово управление някогашният футболист на Тотнъм направи своя дебют за представителния отбор през 1998 година против Чехия, като двамата дружно бяха в основата на класирането на ирландците за осминафиналите на Световното състезание през 2002 година.

,,Затварянето на една страница, отваря друга, изпълнена с доста провокации. За мен е голяма чест и привилегия да работя с Мик Маккарти, Тери Конър и ирландския народен тим в идващите няколко години. Имам голяма пристрастеност, сила и възторг за тази позиция и се надявам опитът ми да помогне на розовото бъдеще на ирландския футбол “, приключи той.

Кийн стартира своята професионална кариера в Уулвърхемптън през 1997 година, като игра в 11 клуба, в това число Тотнъм, Ливърпул, Лийдс и американския Лос Анджелис Галакси.

Бившият нападател означи 325 гола в 737 мача на клубно равнище и 68 пъти с фланелката на представителния отбор, което го прави и рекордьор по голове в историята на ирландския народен тим. Република Ирландия ще узнае своите противници в квалификациите за Евро 2020 на жребия в столицата Дъблин на 2 декември. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР