Робърт Райх за едва избегнато затваряне на правителството: републиканците държат Америка като заложник

...
Конгресът предотврати спирането на правителството снощи на косъм. Все пак
Коментари Харесай

Конгресът предотврати спирането на правителството снощи на косъм. Все пак това не означава, че проблемът е изчезнал. Имаме мисли тази сутрин от икономиста Робърт Райх:

Засега предотвратихме затваряне на правителството. Но този вид драма в последната минута и временна "Опасностите на Полин" сама по себе си е вредна за Америка.

Милиони хора не знаеха дали ще продължат да получават помощ при бедствия, или защита на чиста вода, или инспекции за безопасност на храните, или изследвания за рак, или хранителни програми за деца.

Какво е затваряне на правителството? Ето какво ще се случи, ако финансирането свърши. Как евентуално затваряне на правителството ще се отрази на социалното осигуряване? Предстоящото затваряне на правителството може да лиши милиони американци от предимствата на SNAP. Науката се затваря заедно с федералното правителство

Вината пада директно върху екстремистите от MAGA, действащи по заповед на Доналд Тръмп – твърдо десни републиканци от Камарата, които биха взели Америка за заложници.

Нямаше причина за този близък разговор. През май републиканските лидери се съгласиха на много конкретна сделка за финансиране на правителството. След това те се отказаха от него, предлагайки вместо това да се намалят жилищните субсидии за бедните, точно както растящите наеми водят до национална криза на достъпността; отнемане на хранителна помощ от повече от милион жени и деца; намаляване на помощта за отопление на дома точно когато навлизаме в зимните месеци.

Поне Сенатът имаше разума да излезе с двупартийна продължаваща резолюция, за да остане правителството отворено.

Тази престрелка вътре в Републиканската партия всичко беше за да покаже на Тръмп кой е готов да се бори най-силно, независимо дали нещо от това има някакъв смисъл, дори за тях. Останалата част от страната беше почти хваната в кръстосан огън.

И все още не сме излезли от гората. Продължаващата резолюция просто рита кутията надолу по пътя.

Моят съвет към останалата част от Америка? Запомнете това, докато навлизаме в изборния сезон, и гласувайте съответно.

     
За повече информация:

robertreich.org

     
История, продуцирана от Джон Гудуин. Редактор: Чад Кардин.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР