Роалд Дал не бива да се редактира, каза режисьорът Уес

...
Роалд Дал не бива да се редактира, каза режисьорът Уес
Коментари Харесай

Уес Андерсън: Роалд Дал не бива да се редактира

Роалд Дал не трябва да се редактира, сподели режисьорът Уес Андерсън на кинофестивала във Венеция, заяви Ройтерс. Андерсън показа най-новия си филм " Невероятната история на Хенри Шугър ", който е акомодация по книга на шотландския публицист. 

По-рано тази година издателят на Роалд Дал разгласи, че предстоят нови издания, от които ще бъдат отстранени пасажи, които могат да бъдат възприети като засегнатост по отношение на пол, раса, физически особености. След бурната социална реакция, издателската къща " Пъфин " посочи, че през тази година книгите на Дал ще бъдат преиздадени с истинските си текстове. Книгите му са продадени допълнително от 300 милиона екземпляра, преведени са на 63 езика, само че създателят от дълго време е считан за спорен поради антисемитските си мнения през годините.   

Според Андерсън обаче истинското изкуство би трябвало да остане недокоснато. " Аз евентуално съм най-неподходящият човек, който можете да питате за това. Дали Реноар ще разреши да измененията негова картина? Бих споделил, че няма да го направи ", сподели режисьорът пред кореспонденти. " Със сигурност никой, който не е създател, не би трябвало да трансформира дадена книга. А този създател е мъртъв. "

" Невероятната история на Хенри Шугър "

Това е втората книга на Роалд Дал, която Уес Андерсън приспособява за огромен екран, след извънредно сполучливата анимационна продукция " Фантастичният господин Фокс " от 2009 г. 

" Невероятната история на Хенри Шугър " не е пълнометражен филм. Лентата е с дълготрайност 40 минути и в нея играят Бенедикт Къмбърбач, Дев Пател, Бен Кингсли, Рейф Файнс. Филмът ще се популяризира от стрийминг платформата Netflix. Компанията купи правата за адаптиране на книгите на Роалд Дал през 2021 г.  Филмът е съвсем като малко театрално зрелище, сподели Андерсън, уточнявайки, че са му били нужни години, с цел да реши по какъв начин да снима историята на Хенри Шугър. Режисьорът показа още, че е приключил фотосите на още няколко късометражни версии по разкази на Дал с присъединяване на английския артист Рупърт Френд.  

 
Музеят на Роалд Дал осъди " неоспоримия расизъм " на създателя

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР