Ритуал по отбелязване на "Златна сватба" се проведе за първи

...
Ритуал по отбелязване на "Златна сватба" се проведе за първи
Коментари Харесай

Шест златни сватби отпразнуваха в Белоградчик

Ритуал по отбелязване на "Златна женитба " се организира за първи път в Белоградчик. Инициативата е на пенсионерски клуб "Мадона”. Шест са двойките, членове на клуба, които са доживели до тази достолепна фамилна връзка - Лили Ковачева и Борис Ангелов, Йорданка и Апостол Младенови, Живко и Николина Иванови, Николай и Любка Иванови, Лидка и Генко Генчеви и Тодор и Витана Бояджиеви. Двойките възобновиха брачните си обети пред кмета на Община Белоградчик Борис Николов.
"На златната ни женитба даваме брачната ни клетва да бъдем дружно в положително и зло, в наслада и горест, в болест и здраве, в благосъстояние и беднотия. Обещаваме, че ще се обичаме, пазим и грижим един за различен и през идващите петдесет години.”
Пред градоначалника те още веднъж си споделиха и "да”. Кметът се обърна към юбилярите с думите:
"Отгледахте и възпитахте своите деца и внуци, отдадохте своя живот на фамилията, на нашия роден град. Не избягахте, не го заместихте с различен.”
Двойките получиха дарове и грамоти от името на общинската администрация. Подаръци и изненади за тях бяха готови от пенсионерския клуб и техни близки. Сватбата продължи с разчупване на питка, доста хора и песни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР