ритикът на Кремъл Алексей Навални обеща да се върне в

...
ритикът на Кремъл Алексей Навални обеща да се върне в
Коментари Харесай

Навални обвини Путин за отравянето си

ритикът на Кремъл Алексей Навални даде обещание да се върне в Русия незабавно откакто се възвърне изцяло от отравянето си.

Блогърът даде обстойно изявление за "Шпигел ", в което декларира, че няма "да достави удоволствието на президента Владимир Путин да живее в заточение ".

"Да не се върна би означавало, че Путин е постигнал задачата си. И в този момент моята работа е да остана индивидът, който не се опасява ", сподели той пред "Шпигел “ в първото си изявление за медиите след хипотетичното му отравяне през август.

Навални добави, че "задачата му е да се възвърне допустимо най-скоро, "за да може да се върне ".

Опозиционерът декларира: "Путин стои зад отравянето ми ".

В изявлението, траяло съвсем два часа, 44-годишният смел критик на властта в Русия споделя тревожни детайлности за своя пристъп при полета от Томск до Москва, откакто е бил токсичен от това, което съгласно Запада е нервният сътрудник от руската епоха "Новичок “.

Според думите му, той е споделил на кабинния екипаж, че е бил токсичен, преди да падне на пода.

Russian opposition figure Alexei Navalny blames President Vladimir Putin for poisoning him
— BBC News (World) (@BBCWorld)
"Тогава чух гласове, които ставаха все по-далечни, жена призоваваше: Не припадай в този момент! Това беше. Знаех, че съм мъртъв. Едва по-късно разбрах, че съм бъркал. "

В изявлението Навални сподели още, че се усеща относително добре, само че че има потребност от приспивателни, тъй като не може да спи.

Въпреки мъчителното прекарване, тойе убеден, че ще продължи с активността си, когато се върне в Русия.

"Ще не преставам да пътувам през съветските райони, ще отсядам в хотели и ще пия водата, която е в стаите. Какво мога да направя другояче? Човек не може да направи доста, с цел да се опълчи на невидимите убийци на Путин ", заключи Навални.

Засега той е отседнал в Берлин със брачната половинка си и сина си, защото минава през дълъг развой на рехабилитация.

"Правя разходки в парка заран, това са моите задания, по-късно върша някои извършения с моя доктор, по-късно вечер се разхождам още веднъж ", сподели той.

Навални показа още, че прави извършения за жонглиране "за възстановяване на координацията, тъй че ръцете да се движат в същата посока като очите ".

Кремъл изрично отхвърли обвиняванията за присъединяване в случая и упрекна западните водачи в пускане на акция за дезинформация за заболяването на опозиционния водач.

Ръководителят на долната камара на Народното събрание, Държавната дума, съобщи: "Путин избави живота на Навални ".

Вячеслав Володин сподели още, че Навални е "работил със западните служби за сигурност и управляващите на западните страни ".

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР