Рисковано е да се правят оптимистични прогнози за войната в

...
Рисковано е да се правят оптимистични прогнози за войната в
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Очакват се по-решителните бойни действия на Украйна на фронта

Рисковано е да се вършат оптимистични прогнози за войната в Украйна. Докато няма резултат от евакуиране или завладяване на лична територия от страна на Украйна не може да се приказва за нещо съответно. Това съобщи някогашният ни дипломат в Съединени американски щати и сегашен вицепрезидент на Атлантическия клуб Елена Поптодорова в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10787
„ Много е значимо по какъв начин ще завърши контраофанзивата на Украйна. Ако тя успее да реализира прогрес и да си върне и резервира територии, би дало съображение за оптимизъм на всички страни, които я поддържат, а те са над 50. Русия се дефинира като най-голямата опасност за евроатлантическата сигурност и непоклатимост в Европа. Затова се ускорява и помощта към Украйна “, акцентира тя.

„ Календарът е обвързван по-скоро с бойните дейности, а не със периоди за завършек на спора. Очакват се по-решителните бойни дейности на Украйна на фронта “, призна някогашният ни посланик.

„ Очевиден е фактът е, че ние сме тайният избавител на Украйна. Това би трябвало да е мотив за доволство. Ние сме приет производител на оръжие. Чухме, обаче от служебното държавно управление, че ние нямаме потенциал за даване на военна помощ на Украйна. Нещо повече – тази информация е засекретена. Тази несигурност води до разграничени измежду българите. Разделението на хората е обяснимо. То се дължи на метода, по който политиците приказват. Докато се поддържа тезата за индиферентност, се получава и разделянето “, изясни Поптодорова.

„ Много забавна ще е предизборната акция сред Тръмп и Байдън. За първи път ще имаме претендент за президент, наказан по наказателно дело. Въпреки това рейтингът му не пада измежду поддръжниците му. Виждаме, че всеки от съперниците му не го атакуват непосредствено, само че се разграничават от неговото държание “, посочи някогашният ни дипломат в Съединени американски щати.

Според Елена Поптодорова са доста съществени възможностите на републикански претендент да в профил претендента на демократите. Байдън не се радва на висок рейтинг, уточни тя и добави че другите претенденти също не трябва да се подценяват.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР