Рискът от преждевременна смърт е по-малък при хората, които ясна

...
Рискът от преждевременна смърт е по-малък при хората, които ясна
Коментари Харесай

Целта удължава живота

Рискът от преждевременна гибел е по-малък при хората, които ясна житейска цел и я следват. До това умозаключение стигнаха учени от Школата по публично здраве на Бостънския университет като обобщават, че това предписание важи за всички хора над 50-годишна възраст, без разлика в расовата принадлежност. По отношение на пола целенасочеността обаче оказва помощ повече на дамите, в сравнение с мъжете.

Проучването продължава осем години и включва 13 000 американци на възраст над 50 години. Така учените откриват, че при хората, които ясно схващат какво желаят да реализират, вероятността от преждевременна гибел, без значение по какви аргументи е с 15% по-малка, в сравнение с при тези, които не са си представяли личните си вероятности прекомерно добре. Особено фрапираща е разликата сред целенасочените хора и хората, които живеят напразно: 37%!

Коичибо Шира, водещ създател на проучването, изяснява, че в проучването целенасочеността е  дефинирана като характерна задача, предоставена да бъде изпълнена за релативно дълъг интервал от време; също по този начин се допуска, че индивидът, който си слага задача, знае по какъв начин да я назове и вижда посоката, в която би трябвало да се движи, с цел да я реши.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР