Рискът от повторно заразяване с варианта на коронавируса Омикрон е

...
Рискът от повторно заразяване с варианта на коронавируса Омикрон е
Коментари Харесай

Омикрон пет пъти по-вероятно да зарази повторно от Делта

Рискът от наново заразяване с разновидността на ковид " Омикрон " е повече от пет пъти по-висок и не е посочил признаци, че е по-лек от " Делта ". Това е посочило изследване на Imperial College в Лондон, до момента в който инфектираните се усилват в цяла Европа и заплашват празненствата в края на годината, осведоми " Ройтерс ".

Резултатите са основани на данни на Агенцията за здравна сигурност на Англия и Националната здравна работа за хора, които са дали позитивна проба за COVID-19 след PCR тест в Англия сред 29 ноември и 11 декември.

" Не откриваме доказателства (както за риска от хоспитализация, по този начин и за положението на симптомите) Омикрон да има друга тежест от Делта ", се показва в изследването, макар че отбелязва, че данните за хоспитализациите остават доста лимитирани.

" Контролирането на ваксиналния статус, възраст, пол, етническа принадлежност, асимптоматичен статус, район и дата на проба, Omicron се свързва с 5,4 пъти по-висок риск от повторна зараза спрямо Delta ", се прибавя изследването, което е от 16 декември.

" Това значи, че отбраната против наново заразяване от Omicron, предоставена от минали инфекции, може да бъде до 19% ", прибавя Imperial College в изказване, отбелязвайки, че изследването към момента не е било тествано от сътрудници.

Едно по-ранно изследване на английската SIREN, разглеждащо риска от наново заразяване при здравните служащи, което беше осъществено преди появяването на Omicron, откри, че първата коронавирусна зараза предлага 85% отбрана от втора за идващите шест месеца.

Данните, оценени от Imperial College, се основават на 333 000 случая, в това число 122 062 от Delta и 1 846, които бяха доказани като вид на ковид Omicron посредством секвениране на генома.

Новите констатации биха могли да ускорят налагането на по-строги ограничавания в редица европейски страни в опит да се спре разпространяването на новия вид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР