Рискът от диабет може да бъде намален с повече от

...
Рискът от диабет може да бъде намален с повече от
Коментари Харесай

Замяната на газираното с чаша вода ни пази от диабет

Рискът от диабет може да бъде понижен с повече от една четвърт, в случай че вместо чаша с газирана напитка изпием чаша вода или чай без захар. Това демонстрират данните от последното проучване на учените от университета в Кеймбридж.

В огромното изследване са се присъединили повече от 25 хиляди индивида на възраст от 4 до 79 години. В продължение на 11 години експертите следели ежедневните мемоари по отношение на питателните привички на участниците в опита. След края на изследването се оказало, че от всичките хора, които се присъединили в проучването, 847 се разболели от диабет.

Хората, които били диагностицирани с подлото заболяване, послужили като база за съпоставяне, която помогнала за анализиране на крайните резултати. Установено е, че за всеки 5 % нарастване в общия енергиен банкет на подсладени питиета рискът за насърчаване на заболяването нараства с 18 %.

Така учените достигнали до извода, че в случай че човек избра да изпие чаша вода на ден, вместо да пие газирана напитка, той ще понижи риска да се разболее от диабет с 14 до 25 на 100.

Добрата вест е, че нашето проучване дава на практика препоръки и по-здравословна опция за хората, които да предотвратят развиването на заболяването, съобщи лекар Нита Фороуи от университета в Кеймбридж, основен началник на плана.

 Газирано

Наскоро проучване, оповестено в авторитетното здравно списание Америкън Джърнъл оф Публик потвърди, че ежедневната приложимост на газирани питиета и бедната на микроелементи диета е директно обвързвана с появяването и развиването на захарен диабет.

След серия проучвания по отношение на връзката на диабета с потреблението на сладки газирани питиета шефът на Центъра за проучване на затлъстяването и хранителната политика към Йейлския университет лекар Кели Бронуел, създател на проучването, пази тезата, че рекомендациите за понижаване на сладките газирани питиета са научно обосновани.

Други от сътрудниците ѝ от същия университет даже стигнаха и по-далеч с настояването на тотална възбрана за продажбата на газирани питиета в учебните заведения и в другите образователни заведения.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР