„Рискът от COVID е по-голям, отколкото от страничните ефекти от

...
„Рискът от COVID е по-голям, отколкото от страничните ефекти от
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев каза каква е възможността за тромбоза след ваксинация

„ Рискът от Коронавирус е по-голям, в сравнение с от страничните резултати от имунизацията. При AstraZeneca към този момент има данни, въпреки и доста малко. Ако 200 хиляди души се имунизират, вероятността да настъпят тромбози е при един от тях”, съобщи доктор Аспарух Илиев, шеф на лаборатория в Берн, в ефира на NOVA.

Неговият съвет е всеки да се имунизира по допустимо най-бързия метод, без значение с коя ваксина. Д-р Илиев показа за четири случаи на хора, които са чакали по-добра ваксина, а сега са в тежко положение в болница.

„ За в този момент имаме информация, че замяна на ваксини е допустима, само че още се правят изследвания. ЕМА предлага да няма ограничавания на имунизирането с този препарат. Големият въпрос е дали имаме опция на този артикул или не? Факт е, че в Европа нямаме задоволително ваксини, AstraZeneca е един от главните стълбове на имунизацията. При риск 1 към 100 от смъртност при Коронавирус, периодичност 1 към 100 хиляди е доста ниска”, счита експертът.

Според него не е вярно след първа доза от AstraZeneca, втората доза да е от различен препарат. Д-р Илиев акцентира, че в случай че след първа доза от имунизацията на „ Оксфорд” не са се показали странични резултати, вероятността това да се случи при втората доза е минимална. Той изясни, че няма нито нужда, нито доказателства, че би трябвало да се пият медикаменти за разреждане на кръвта след имунизация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР