Рискът Москва да използва ядрени оръжия в конфликта в Украйна

...
Рискът Москва да използва ядрени оръжия в конфликта в Украйна
Коментари Харесай

Шолц: Нямалява рискът Москва да използва ядрено оръжие

Рискът Москва да употребява нуклеарни оръжия в спора в Украйна понижа, тъй като интернационалната общественост " сложи алена линия " на Русия, съобщи немският канцлер Олаф Шолц, представен от Франс прес.
Прочетете още
" Едно нещо се е трансформирало за момента: Русия спря да заплашва с потребление на нуклеарни оръжия ", сподели канцлерът в изявление за немската медийна група " Функе " и за френската " Уест Франс ". Според него това е последица от обстоятелството, че интернационалната общественост, в това число Китай, " е сложила алена линия " пред Москва по този въпрос.

В това отношение немският водач счита, че неотдавнашното му пътешестване до Китай е дало резултат: " По време на визитата ми в Пекин дружно с китайския президент Си декларирахме, че не би трябвало да се употребяват нуклеарни оръжия. Скоро по-късно страните от Г-20 потвърдиха тази позиция.

Запитан за неотдавнашната дискусия, провокирана от френския президент Еманюел Макрон, който счита, че на Русия би трябвало да се дадат гаранции за след края на войната в Украйна, Олаф Шолц призна, че в дълготраен проект ще възникне въпросът за архитектурата на сигурността.

" Приоритет е Русия да приключи войната неотложно и да изтегли войските си. Вярно е, че тогава въпросът е по какъв начин да подсигуряваме сигурността на Европа ", сподели той. " Разбира се, ние сме подготвени да обсъдим с Русия контрола върху въоръженията в Европа. Предложихме това преди войната и позицията ни не се е трансформирала ", добави той.

След няколко закани за потребление на нуклеарни оръжия от страна на съветски публични лица през последните месеци, през вчерашния ден Путин съобщи, че Москва би употребила нуклеарни оръжия единствено в отговор на такава офанзива. " Смятаме оръжията за всеобщо заличаване, нуклеарните оръжия, като средство за отбрана. (Използването им) се основава на по този начин наречения " ответен удар ": в случай че ни ударят, нанасяме ответен удар ", добави съветският президент. 

Въпреки това той означи, че " опасността от нуклеарна война нараства " поради борбата сред Русия и Запада във връзка с Украйна, като упрекна американците и европейците.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР