Риши Сунак претърпя удар във вторник, тъй като десетки консервативни

...
Риши Сунак претърпя удар във вторник, тъй като десетки консервативни
Коментари Харесай

Риши Сунак претърпя негативна реакция на торите, тъй като депутатите подкрепиха законодателство за забрана на тютюнопушенето

Риши Сунак претърпя удар във вторник, защото десетки консервативни депутати, в това число няколко министри, гласоподаваха срещу неговия водещ закон за възбрана на тютюнопушенето на всеки в Обединеното кралство, роден след 2009 година

Премиерът даде обещание на миналогодишната партийна конференция на торите да сътвори първото „ потомство без тютюнев пушек “ посредством закон, който да спре през 2023 година на деца на възраст 14 или по-малко да се продават законно цигари.

Във вторник вечерта депутатите утвърдиха държавния законопроект за тютюна и цигарите с 383 гласа против 67 на второто му четене в Камарата на общините.

Сунак даде на депутатите от торите „ свободно гласоподаване “ по законодателството, което значи, че не им е подредено да гласоподават с държавното управление.

Общо 57 депутати от торите гласоподаваха срещу законопроекта, само че той беше утвърден, защото лейбъристите поддържаха законодателството.

Сунак оправда възбраната с това, че пушенето предизвиква рак на всеки четвърти смъртни слу...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР