Риши Сунак официално стана новият министър-председател на Великобритания днес, след

...
Риши Сунак официално стана новият министър-председател на Великобритания днес, след
Коментари Харесай

Крал Чарлз III назначи Риши Сунак за премиер на Великобритания

Риши Сунак публично стана новият министър-председател на Англия през днешния ден, след среща с крал Чарлз в Бъкингамския замък, оповестиха Ройтерс и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Очаква се скоро Сунак да произнесе тирада пред премиерската резиденция на Даунинг стрийт.

Първата среща на новия министър председател с президента стартира в 10:07 ч. по Гринуич, демонстрират фотоси от срещата на 42-годишният някогашен банкер и финансов министър с краля.

Така Риши Сунак стана третият министър председател на Англия в границите на два месеца ,

претрупан със задачата да се оправи със задълбочаваща се икономическа рецесия, обхваната от спорове партия и надълбоко разделяне в страната - сложна задача за всеки нов водач, оповестява Ройтерс.

42-годишният някогашен началник на капиталов фонд беше претрупан от крал Чарлз със задачата да сформира държавно управление .

Той ще се стреми да постави завършек на вътрешните битки и вражди в Уестминстър, които тормозиха мощно вложителите и разтревожиха интернационалните съдружници.

Сунак, един от най-богатите политици в английския парламент, ще би трябвало да реализира съществени съкращения на разноските ,

с цел да компенсира дефицита от към 40 милиарда лири (45 милиарда долара) в обществените финанси, дължащо се на икономическо закъснение, по-високи разноски за заеми и шестмесечна стратегия за поддръжка за енергийните сметки на семействата.

Предвид продължаващия спад на известността на Консервативната партия, Сунак ще бъде изправен

и пред засилващи се апели да провежда нови избори, в случай че се отдалечи прекалено много от политическия манифест, с който Консервативната партия завоюва изборите през 2019 година. Тогавашният водач Борис Джонсън даде обещание да направи обилни вложения в страната.

Според икономисти и вложители назначението на Сунак за министър председател ще успокои пазарите, само че той няма да има голям брой лесни разновидности в миг, когато милиони се борят с рецесията, обвързвана с цената на живота.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР