Риши Сунак изглежда се затруднява да назове кабинета в сянка на шотландските тори

...
Когато го попитаха журналисти дали може да назове четирима от
Коментари Харесай

Когато го попитаха журналисти дали може да назове четирима от предната скамейка на шотландските тори, която е втората по големина партия в Холируд, г-н Сунак каза, че е бил в Шотландия „шест пъти през последните 12 месеца“ и се срещна с г-н Рос и „множество членове на този екип“ през този период, но не спомена никого от кабинета в сянка по име.

Шотландският министър Алистър Джак, който придружаваше министър-председателя при посещението му в Абърдийншър, за да обяви подкрепата си за нови лицензи за нефт и газ, скочи в защита на г-н Сунак, за да каже, че въпросът е „несправедлив“ поради скорошно „преместване“.

Преместването през юни членовете на торите Джейми Грийн и Стивън Кер отпаднаха от ролите си на говорители на правосъдието и образованието, докато позицията на Сю Уебър като говорител на политиката за наркотиците беше намалена, за да се разшири здравната справка.

Г-н Сунак отговори на въпроса: „Мисля... Виждам ги всички в съседство, всъщност... екипът им... Мисля... Сигурно съм бил тук шест пъти през последните 12 месеца и съм виждал Дъглас и съм се срещал множество членове на този екип през този период."

Сондирането за нефт „съвпада с плана за нетно нула"

Прочетете повече:
Sunak защитава разширяването на сондажите за нефт

След коментарите на г-н Джак, той добави: „Той буквално току-що имаше разместване, поради което не искам... но не мисля, че някой може да каже, че не съм ангажиран да работя с Дъглас, след като съм бил тук шест пъти в през последните 12 месеца, днес го виждам отново.

„И независимо дали става дума за неща като DRS (схема за връщане на депозити) или за неща като подкрепа на индустрията в Северно море, това са теми, които шотландските консерватори предложиха и настояваха и бяха прави да го направят и правят значима промяна в живота на хората в Шотландия и аз работя с него и екипа му, за да направя това.“

Г-н Сунак също се срещна с г-н Рос, който също е депутат, в Уестминстър, след като пое поста.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР