РИОСВ-Русе отправи ново предизвикателство към учениците от трите области, като

...
РИОСВ-Русе отправи ново предизвикателство към учениците от трите области, като
Коментари Харесай

Бобрите са на фокус в новото предизвикателство на РИОСВ-Русе към детското творчество

РИОСВ-Русе насочи ново предизвикателство към учениците от трите области, като разгласи конкурс за комикс, отдаден на Световния ден на влажните зони. На фокус е битието и потребните за природата привички на Eвроазиатския бобър (Castor fiber), чието наличие бе записано през есента на 2020 година, във водосбора на р. Русенски Лом.

Бобърът е има невероятни умения да плува, да строи бентове, да бъде грижлив брачен партньор и родител, гостолюбив хазаин за водолюбиви птици, сухоземни животни, да е съвършен дървосекач, конструктор на речните екосистеми, суетлив фризьор, като оказва помощ на природата/водните екосистеми, коригирайки речните течения, да способства за размножаването на рибите, а в това време да е вегетарианец. В изискванията на състезанието се изисква тези негови качества да бъдат показани в до 5 рисунки, с оптимален формат А4, пресъздаващи роман, с образна поредност. Авторите имат право на избор на худажествена техника, като благопожелание могат да приложат къс текст.

Желаещите да вземат участие в състезанието, могат да изпращат творбите си в инспекцията до 26 февруари 2024 година Резултатите от състезанието ще бъдат оповестени на 1 март.

С най-хубавите комикси ще бъде готова галерия в РИОСВ-Русе, която ще бъде отдадена на Международния ден на бобрите - 7 април 2024 година, който за пръв път се празнува в България, под семейството на инспекцията предходната година.

Пълните условия на състезанието са оповестени на интернет страницата на РИОСВ-Русе на адрес:

http://www.riosv-ruse.org/konkursinariosv-ruse.html.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР