РИОСВ - Пловдив отнесе глоба за неизпълнението на съдебно решение.

...
РИОСВ - Пловдив отнесе глоба за неизпълнението на съдебно решение.
Коментари Харесай

Глобиха с 300 лева РИОСВ - Пловдив за неизпълнение на съдебно решение

Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив отнесе санкция за неизпълнението на правосъдно решение. Това съобщи Българска национална телевизия.

Местната екоинспекция би трябвало да заплати глоба в размер на 300 лв.. Причината за това е, че Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив не е взела ограничения за подобряването на въздуха в града под тепетата . По този метод не е било изпълнено правосъдно предписание от 2021 година

Делото беше заведено преди няколко години от гражданско съдружие, откакто стана ясно, че градът е един от най-мръсните освен у нас, само че и в Европа.

От районната екоинспекция показват, че пловдивчани дишат по-чист въздух през последните години . За първите два месеца на сегашния отоплителен сезон дните с превишени равнища на фини прахови частици на двете измервателни станции са 39, до момента в който за същия интервал на предходната година те са били над 60.

От ведомството разясняват, че за интервала, в който по рекомендация на съда е трябвало да се изпълнят съответните ограничения за възстановяване качеството на въздуха, са направени 165 инспекции и са издадени 74 наставления.
 Мръсният въздух убива над 1 000 души в България месечно
Мръсният въздух убива над 1 000 души в България месечно

Но с годините равнищата на замърсяване понижават, по думите на доктор Александър Симидчиев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР