Римокатолическата църква в Полша се оказа в центъра на скандал,

...
Римокатолическата църква в Полша се оказа в центъра на скандал,
Коментари Харесай

Жиголо припадна по време на гейоргия, спретната от католически свещеник в Полша

" Римокатолическата черква в Полша се оказа в центъра на скандал ", това написа локалното издание " Газета виборча ".

" През миналата седмица свещеникът от южния град Даброва Горнича, наименуван Томаш З., е провел чисто мъжка оргия и извикал жиголо ", добави медията.

" По незнайни аргументи труженикът на платената обич е примрял ", написа още вестникът.

" Участници в гейоргията извикали " Бърза помощ ". Обаче уредникът на заниманието не е пуснал медиците в жилището. От " Бърза помощ " са се обадили на полицията. Служителите на реда са разрушили вратата и задържали купонджиите ", добави " Газета виборча ".

" Жиголото е бил приет в болница и след къс престой в болничното заведение – освободен за домашно лекуване ", добави медията.

" Всички участници във веселбата от полов и напълно мъжки темперамент, без Томаш З., са останали без обвинявания ", описа още изданието.

" Свещеникът е застрашен с присъда до три години отнемане на независимост. На него е повдигнато обвинение  в опит да попречи на оказване на помощ на нуждаещо се лице ", означи вестникът

" Самият Томаш З. се е извинил пред паството си ", добави медията.

" Явно обаче извиненията му не са били признати, тъй като в неделя е била подпалена църквата, в която служи Томаш З. ",  разяснява " Газета виборча " и добави: Случаят с гейсвещеника разбуни духовете.

" Скандалът идва на фона на спада на доверието към Римокатолическата черква в страната, чиито жители са едни от най-ревностните католици в Европа. По данни от последното броене на популацията (2021 г.) като римокатолици са се определили  27,1 милиона души (76,1%). Десет години по-рано този индикатор е бил 33,7 милиона (86%). Най-тежко е ситуацията при младите полякини и поляци. При преброяването през 2021 година като практикуващи католици са се определили 23% от жителите сред 18 и 25  години. През 1992 година техният дял е бил 69% ", добави сръбското радио Б92.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР