Римокатолическата епархия на град Ното, Сицилия, се извини на паството

...
Римокатолическата епархия на град Ното, Сицилия, се извини на паството
Коментари Харесай

Католически свещеник шокира деца с изказване, че няма Дядо Коледа

Римокатолическата епархия на град Ното, Сицилия, се извини на паството си, откакто свещеник Антонио Сталиано съобщи, че Дядо Коледа не съществува, а с това шокира децата на острова.

По думите на сътрудниците му, епископът се опитвал да подчертае същинското значение на Коледа и историята на Свети Никола. Говорителят на епархията - преподобният Алесандро Паолино, изясни, че Сталиано се опитвал да изясни историята на Свети Никола - прототип на Дядо Коледа, и свещеник, който давал дарове на бедните и е бил преследван от римски император.

Сталиано декларирал, че Дядо Коледа не съществува и че аленият му костюм е основан от огромна компания за безалкохолни газирани питиета.

" Със сигурност не би трябвало да разрушаваме въображението на децата, а да черпим от него положителни образци, които са позитивни за живота ", написа Паолино на страницата на епархията във Facebook.

Докато някои приветстват опита на епископа да се концентрира върху католическото значение на Коледа, други го подлагат на критика, че се намесва в фамилните обичаи, а трети недоволстват, че е унищожил очакванията на децата дни преди Коледа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР