РИМ (АП) — Италия отбеляза в неделя 80-ата годишнина от

...
РИМ (АП) — Италия отбеляза в неделя 80-ата годишнина от
Коментари Харесай

Италия отбелязва 80-ата годишнина от клането в Рим през Втората световна война с концерт в чест на мъртвите

РИМ (АП) — Италия означи в неделя 80-ата годишнина от едно от най-ужасните кланета от Втората международна война в окупираната от Германия Италия с тържествени възпоменания и осъществяване на симфония в чест на мъртвите.

Рикардо Мути дирижира италианската премиера на Деветата симфония на Уилям Шуман с подзаглавие „ Le Fosse Ardeatine “, която роденият в Ню Йорк еврейски композитор написа през 1968 година след посещаване на Ардеатинските пещери в Рим.

Там на 24 март 1944 година 335 души са убити като възмездие за офанзива на партизани, която убива 33 нацистки бойци на улица в Рим.

В изявление преди представлението Мути сподели, че Шуман е бил изцяло изумен от прекарването от визитата на пещерите и сподели, че в този момент е изключително уместно най-сетне да пренесем симфонията в Италия.

“ Това е трагична история, която младежите би трябвало да знаят, изключително в днешния свят, където всеки ден четем за такива трагични събития “, сподели Мути пред Асошиейтед прес. „ Този ​​вик на болежка, който и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР