Рилски спортист записа 17-а поредна победа от началото на редовния

...
Рилски спортист записа 17-а поредна победа от началото на редовния
Коментари Харесай

Рилски спортист продължава без загуба в НБЛ след драма в Пловдив

Рилски състезател записа 17-а поредна победа от началото на постоянния сезон в Националната баскетболна лига за мъже. В среща от 18-ия кръг на шампионата отборът от Самоков победи Академик (Пловдив) със 79:78 (17:27, 24:19, 12:11, 26:21) като посетител в зала " Сила " и по този начин прекъсна серията от пет следващи триумфа на " студентите ". По този метод Рилски състезател остава водач в класирането със 17 триумфа и без проваляне, до момента в който отборът, воден от Йордан Янков, заема 8-а позиция в подреждането с баланс от 6 победи и 10 загуби.

Двубоят стартира равностойно, само че в средата на първата четвърт Академик сподели висока успеваемост при стрелбата за три точки и отвори разлика, която до края на частта набъбна на 10 точки при 27:17.

„ Студентите “ придвижиха импулса в играта си и при започване на втората четвърт, когато играчите на Йордан Янков поведоха с 13 точки след тройка на Джейлън Майнет. До края на частта обаче Рилски състезател отговори на предизвикването и след серия от сполучливи стрелби от далечна отдалеченост смъкна изоставането си до 5 точки при 46:41 преди почивката.

След паузата двата отбора демонстрираха солидна игра в отбрана и след нискорезултатна трета четвърт, която приключи 12:11 в интерес на гостите от Самоков, Академик резервира задатъка си от 57:53 преди последната част.

В началото на четвъртата четвърт Рилски състезател сподели по-ефективна игра в нахлуване, което разреши на водача в класирането да излезе напред в резултата при 67:62. Домакините, разчитайки на стрелбата от далечна отдалеченост, обърнаха до 71:70, само че в заключителните моменти по-добрата организация на гостите в отбрана се оказа основна, с цел да може Рилски състезател да се поздрави със 17-и следващ триумф от началото на сезона след крайното 79:78.

Най-резултатни за успеха на гостите бяха Димаджо Уигинс и Чавдар Костов с по 18 точки, а Деян Карамфилов се регистрира с 5 точки и 13 асистенции.

За „ студентите “ Васил Бачев осъществя 16 точки, а 15 добави Александър Милов.

В идващия кръг Академик е хазаин на Спартак Плевен, до момента в който Рилски състезател гостува на Ямбол.



 

Българска телеграфна агенция / Автор: Димитър Петков
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР