Рилски спортист спечели за втори пореден път Купата на Бългрия

...
Рилски спортист спечели за втори пореден път Купата на Бългрия
Коментари Харесай

“Рилски спортист“ отново спечели Купата на България по баскетбол

" Рилски състезател " завоюва за втори следващ път Купата на Бългрия по баскетбол, откакто се победи с 92:86 " Левски 2014 " във финала пред към 2000 фенове в " Арена Ботевград ".

Селекцията на треньора Людмил Хаджисотиров победи, откакто съумя да наложи волята си в последната част на осъществявания с обрати мач, в който нито един от двата тима не можа да направи задатък повече от 8 точки ( " Левски 2014 " при резултат 53:45 във втората четвърт).

Всичко се реши в последните секунди на финалната среща.  " Рилски състезател " съумя да стопи закъснение от 6 т. и две минути преди края поведе с 84:82. Последва замяна на кошове, с цел да се стигне до 90:86 за самоковския тим едвам 19 секунди преди сирената за край. Президентът на " Левски 2014 " Константин Папазов взе спиране, само че след него Марио Литъл не осъществя и в ответната офанзива " Рилецо " постави точка на разногласието.

Така за повторно подред " Рилски състезател " победи във финала за купата " Левски 2014 ", който предходната година към момента се споделяше " Левски ЛУКойл " и бе надигран от самоковци в мача за трофея в Панагюрище.

Това бе и четвъртият път, в който " Рилецо " печели купата след 2016, 2018 и 2021 година По този метод той се трансформира в най-успешният тим в шампионата за националния трофей за последното десетилетие. В този интервал две купи има " Левски ЛУКойл "  (2019, 2020), а по един път са печелили " ЛУКойл Академик " (2013), " Левски " (2014), " Черно море Порт Варна " (2015)  и " Берое " (2017).

Най-резултатни за спечелилите в мача бяха Брандън Браун (28 т.) и Павлин Иванов (21, в това число 5 тройки), като Иванов бе определен и за най-полезен състезател (MVP) на финалния шампионат в Ботевград. За " Левски 2014 " се отличиха Марио Литъл (30) и Цветомир Чернокожев и Ивица Радич с по 15.

" Беше доста сложен мач, аз чаках да бъде доста сложен. Не ми се е случвало аз да вземам участие в мач, в който единият тим (б.р. - " Левски 2014 " ) вкарва 11 тройки от 14 опита до почивката. Но на полувремето говорихме, че това няма по какъв начин да продължи и че, в случай че подобрим отбраната ще се върнем в мача и можем да спечелим, тъй като имаме шампионски дух и темперамент. Костваше ни пъклен старания от безусловно всички. Трудно е, само че е доста сладко - съобщи треньорът на " Рилски състезател " Людмил Хаджисотиров. - Трябваше да лимитираме тяхната пукотевица. Марио Литъл през днешния ден беше извънредно мъчно за прекъсване, вкара НБА кошове. Но и ние имаме играчи с доста темперамент, всеки един способства. Имаше доста хубава атмосферата в залата. Благодаря на всички хора от Самоков и локалните от Ботевград, които ни подкрепяха. Беше наслаждение да сме част от това. Благодаря на тима, екипа ми и всички от управлението. Имаме доста положителни условия за работа. Спечелихме две купи от началото на сезона и се надявам да сме здрави и да си гоним идващите цели. На 100% желаеме и купата от шампионата ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР