Рилски спортист приключи с победа второто завъртане в НБЛ, след

...
Рилски спортист приключи с победа второто завъртане в НБЛ, след
Коментари Харесай

Рилски спортист с категоричен успех над последния в НБЛ Шумен

Рилски състезател завърши с победа второто завъртане в НБЛ, откакто надви над Шумен безапелационно. Без ДиМаджио Уигинс гостите се постановиха с 92:63.

Мачът в " Арена Шумен " рано-рано бе лишен от конспирация, като Рилски състезател действаше методично към триумфа, трупайки преднина. Гостите позволиха единствено 11 точки в първата част и 13 във втората, за задатък от 44:24 на почивката.

Докато шуменци имаха 24 точки за цялото полувреме, Рилски имаше 24 единствено в подкошието за този интервал.

Шумен имаше проблясък при започване на третата част, само че макар по-добрата игра в нахлуване за домакините в 10-те минути, те не съумяха да застрашат задатъка на противника. Двата отбора направиха добра част с 50 точки в нея, само че още веднъж Рилски я завоюва. Финалният интервал единствено оформи крайния резултат, като Рилски съумя за втори следващ мач да удържи съперника до под 70 точки.

По 12 точки за успеха вкараха Александър Янев, Деян Карамфилов и Мирослав Васов, 10 с 8 битки добави Йордан Минчев.

За Шумен 28 вкара Ишмаел Ел-Амин, Адриян Секулов се регистрира с 5 точки, 11 битки и 7 асистенции.

Рилецо почива в последния кръг преди паузата и по този начин ще влезе в стадий с актив от 19 победи и едно проваляне. Шумен остава на последната позиция в класирането, а в четвъртък играе против Левски още веднъж вкъщи.

„ Ние през днешния ден играхме без двама от главните ни играчи - Чавдар Костов и Димаджио Уигинс. Мисля, че другите момчета компенсираха добре неналичието им. Имаше усърдие и реализираха задачата и това, за което сме пристигнали - победа с 30 точки ", разяснява старши-треньорът на Рилски състезател Людмил Хаджисотиров.

„ Постарахме се да извоюваме тази победа и не подценихме тима на Шумен, поради това и такава е разликата. Ние ще имаме играчи в националния тим, само че останалата част от тима ще се приготви по проект, който треньора е възнамерявал. Според мен би трябвало да продължим метода, по който играем - доста пасове, бърза игра, повече бързи офанзиви и нападателна отбрана “, изясни Йордан Минчев след триумфа на неговия отбор.

„ След като падаме с 30 разлика няма по какъв начин да сме удовлетворени. Реалностите сега са такива - Рилски състезател е най-класният тим в лигата, не инцидентно са преди всичко. Доволен съм през днешния ден от гардовата линия, само че несъмнено би трябвало да получат по-сериозна помощ от другите. Това разпределяне, което демонстрира Секулов да виждам допълнително от нашите играчи. Само по този метод можем да вървим напред. Дадох късмет за изява на повече от състезателите на пейката. От някои съм удовлетворен по какъв начин се включиха, други несъмнено би трябвало да се потрудят, с цел да заслужат повече доверие. До края на трансферния прозорец има 20 дни, само че е доста евентуално в този състав да приключим шампионата. Ще е много тежко, само че това ще даде опция за повече изява на момчетата от школата, което мисля, че е огромна опция за тях - в случай че те се възползват ", сподели наставникът на Шумен Янко Янков.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР