Рикардиньо отбеляза два гола, а неговият бразилски сънародник Роналдо добави

...
Рикардиньо отбеляза два гола, а неговият бразилски сънародник Роналдо добави
Коментари Харесай

Левски отстрани Дунав Русе и се класира на осминафиналите на турнира за Купата на България

Рикардиньо означи два гола, а неговият бразилски съотечественик Роналдо добави още един за триумфа на Левски над Дунав (Русе) като посетител с 3:1. Победата класира " сините " за осминафиналите на шампионата за Купата на България по футбол. В идващия си мач при започване на месец декември Левски ще срещне Хебър (Пазарджик).

Левски, от чийто състав отсъстваха Джавад Ел Джемили, Уелтън, Хосе Кордоба, Жереми Петрис и Цунами, сътвори първите две рискове пред вратата на Дунав в началните 10 минути и офанзивите бяха приключени от Роналдо. Бразилецът първо бе оставен непокрит при центриране и не съумя да уцели вратата с глава, след което негов шут по земя бе блокиран от бранителя на домакините Георги Вълчев.

Именно Вълчев обаче носеше виновността за първия гол на столичани. Той бе изпреварен от Рикардиньо при изритана топка от отбрана на Левски и бразилецът напредна по лявото крило, след което преодоля вратаря Даниел Николов с диагонален удар по тревата в 25-ата минута. Вълчев обаче се реваншира четири по-късно, когато пък от своя страна се възползва от неточност на вратаря Пламен Андреев. Стражът на " сините " излезе да посреща центриране, само че бранителят на русенци го изпревари и изравни за 1:1.

Джан Хасан избави Дунав с изтребване на удар на Илиян Стефанов от голлинията, само че Левски въпреки всичко приключи полувремето с гол преднина. Рикардиньо бе съборен в наказателното поле от Георги Иванов и бразилецът изпрати неспасяем удар в горния десен ъгъл във втората минута на добавеното време за 2:1.



Левски остана с човек по-малко в 53-та минута след удар без топка по противник от страна на Илиян Стефанов, само че " сините " вкараха трети гол единствено три минути по-късно. Удар на Рикардиньо бе отразен от вратаря на Дунав, само че Роналдо бе прецизен на добавка. Десет минути по-късно пък Патрик-Габриел Галчев стреля от статично състояние, само че малко над напречната греда.

До края на мача нямаше повече голове и Левски преодоля Дунав на 1/16-финалите с разлика от две попадения.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР