Риганът е родствено на майораната растение. Той обаче има по-наситен

...
Риганът е родствено на майораната растение. Той обаче има по-наситен
Коментари Харесай

За какви ястия се използва риган

Риганът е родствено на майораната растение. Той обаче има по-наситен мирис и усет. В кулинарията се употребяват изсушените листенца и цветните пъпки на ригана.

Риганът се употребява в средиземноморската кухня. Италианските ястия, пиците и спагетите няма да са същите, в случай че при приготвянето им не се употребява риган.

Риганът се съчетава добре със зеленчуци, сирене, кашкавал и гъби. Риганът е подобаващ за топли сандвичи, доматена чорба, ястия от пиле, ястия с фасул и ястия с яйца.

 Пица с Риган

Риганът разпалва апетита и спомага за положителното храносмилане. Сушеният риган се прибавя към риба, доматени сосове и маринати. Риганът е доста подобаващ за прибавяне в салати и към печено и задушено месо.

Ако добавите клонка риган в бутилка с оцет или зехтин, той ще придобие по-изтънчен мирис. Зеленчуковите ястия са доста по-вкусни с риган.

Риганът е подобаващ в комбиниране с маслини и каперси. Листата на ригана се употребяват както в свеж, по този начин и в сушен тип. Риганът се съчетава добре с шунка и салата от риба. Той е незаменима фалшификация за свинско и агнешко печено месо.

 Подправка Риган

Риганът е подобаващ за супи с месо, както и за печени картофи. Тази фалшификация се прибавя малко преди да е готово изцяло ястието. Яйцата са доста по-вкусни, в случай че ги поръсите с риган.

Доматената салата, в която са добавени морски блага, става доста вкусна, в случай че я поръсите с свеж или сушен риган. Риганът се съчетава доста добре с босилек и майорана.

Риганът е доста подобаващ за гъбени супи и ястия с гъби. Сушеният риган се съхранява в компактно затворен съд, на мрачно и се употребява за не повече от два месеца.

Стритият на ситно сушен риган се прибавя към пържолите и шишчетата, които са запечени на барбекю. Риганът насища печеното на барбекю месо с великолепен мирис.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР