Ричард Клайдерман идва в България за първите си сценични изяви

...
Ричард Клайдерман идва в България за първите си сценични изяви
Коментари Харесай

Ричард Клайдерман с концерти в София и Пловдив

Ричард Клайдерман идва в България за първите си театрални изяви след насилствена пауза, траяла повече от година поради пандемията. В края на май френският пианист ще гостува в София и Пловдив за концерти с оркестъра на " Класик ФМ ", оповестиха уредниците от " Кантус фирмус ".

На 29 май звездата ще свири за първи път в Града на тепетата в зала " Колодрум ", а в столицата - на 31 май, в зала 1 на НДК.

" Здравей, България! Много съм разчувствуван, че ще изсвирвам още веднъж за Вас ", възкликна Клайдерман в особено послание към българските си фенове. Той приготвя особено шоу със селекция от обичани шлагери, нови композиции и аранжименти на типичен произведения.

Кариерата му стартира през 1976 година, когато продуцентът Оливие Тусен търси млад пианист за записа на нова пиеса - " Балада за Аделин ". В лицето на никому незнайния тогава Филип Паже - рожденото име на пианиста, Тусен открива огромния гений, трансформирал се в звезда от международна големина. " Балада за Аделин " е продадена в рекордните 22 милиона копия, с което влиза в книгата на върховете " Гинес ". Тя е последвана от голям брой албуми с хитови осъществявания на авторски мелодии и аранжименти, които му донасят голяма известност като основател на стила New Romantic.

Повече от 40 години животът на Ричард Клайдерман е един безконечен низ от концерти и пътувания по света. Наскоро той разгласява в обществените мрежи нов аранжимент на " Валс на цветята " от Чайковски като специфичен привет за пролетните дни.

" Преди една година ние всички смятахме, че този ковид ще трае единствено няколко месеца, и че нашият живот скоро ще се върне към естествения си темп. Уви, сега ние виждаме, че вирусът продължава да участва в нашето ежедневие и другите му разновидности усилват тежестта на тази здравна и икономическа рецесия. Ние, музикантите и артистите, които сме лишени от нашето изкуство на сцената, разпореждаме вяра на имунизациите. Но това, което виждам е, че природата не е наранена по никакъв метод от тази ужасна зараза. В идните седмици ние посрещаме пролетта и завръщането на хубавите слънчеви дни ", споделя музикантът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР