Рибата е продукт, който можем спокойно да съхраняваме във фризер,

...
Рибата е продукт, който можем спокойно да съхраняваме във фризер,
Коментари Харесай

Как да съхраняваме прясна риба и миди

Рибата е артикул, който можем умерено да съхраняваме във фризер, само че единствено, в случай че сме сигурна, че е прясна. Ако нямате подозрение в качеството на рибата, умерено можете да я замразите и да я оставите по този начин до 3 месеца. Лесно можете да се уверите в качеството на рибата. Тя е прясна, в случай че нейните очи и са бистри и има лъскава кожа.

Можете да я оставите и в ледник, само че би трябвало да я консумирате скоро по-късно, защото не е от изключително трайните артикули и се скапва бързо. Не оставяйте прясна риба в ледник за повече от два дни. Преди да я оставите там, изчистете я от червата и я посолете. За да „ излезе ” нейната кръв, може да добавите напълно малко, към супена лъжица, оцет.

Можете също да я съхранявате рибата, като я извършите пушена. Не всеки тип риба е подобаващ за сходен метод на подготвяне. За опушване най-вкусни стават риби като паламуд, скумрия, кефал, сафрид. Първо осолявате рибата, след което тя се опушва - съществува студено и топло опушване.

При студеното пушене авансово изчистената, изкисната и осолена риба се опушва на най-вече 40 градуса. Когато приказваме за топло опушване, надлежно градусите са до 80, само че авансово рибата би трябвало да е престояла 8 часа в саламура със сол, след което да се отцеди. Топло пушената риба се скапва за към три денонощия, а студено пушената може да издържи до месец в случай че се съхранява на температура -4 градуса.

Така известният и апетитен чироз, също е добра опция за запазване на риба. Рибата още веднъж се почиства и поставя в осолен разтвор за към 12 часа. След като преминат, измивате рибата и я окачвате за опашката навън място. По този метод престоява до две седмици.

 затворени миди

Мидите са извънредно малотраен артикул и не трябва да се употребяват, в случай че имате някакви подозрения в качеството им. Препоръчва се при закупуването да се подготвят незабавно, с цел да не рискувате.

Пресни са тези миди, чиито черупки са затворени и излъчват пресен морски мирис. Ако имате даже и минимум подозрение в произхода и качеството на мидите, не ги консумирайте. Ако желаете да замразите миди, би трябвало да ги сварите, да ги отделите от черупките, след което да ги замразите дружно с водата, в която са се варили.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР