Рибари акостираха демонстративно с кораби и лодки на Морската гара

...
Рибари акостираха демонстративно с кораби и лодки на Морската гара
Коментари Харесай

Рибари излязоха на протест във Варна

Рибари акостираха демонстративно с кораби и лодки на Морската гара във Варна.

Протестиращите желаят да се откри решение на казуса със възбраната за прилагане на над 30 стоянки за лодки по Северното Черноморие, оповестява Българска национална телевизия.

Забраната е въведена поради рискови уреди или такива с неразбираем статут. Всяка година " Морска администрация " издава сходни заповеди, само че за първи път се следи толкоз прецизно, оплакаха се риболовци.

" Днешната концепция е да създадем една акция, с цел да притеглим вниманието на обществеността към проблем, който се неглижира към този момент 50 години – неналичието на риболовен стоянки и пристанища във Варна. Да стартира разговор и построяването на тези пристанища и уреди ", съобщи Емил Милев, Рибарско съдружие " Черноморски изгрев ".

Областният шеф на Варна Андрияна Андреева даде обещание да се образува комисия, която да ревизира положението на пристанищата и лодкостоянките.

Проблемът може да се реши, в случай че се започват два плана за създаване на лодкостоянки и пристанище. И по двата се работи от години, само че не са приключени.

" Работи се по плановете за пристанищата, сътвори се нова комисия, още от предния регионален шеф – в този момент са допълнени членове. Теоретично се работи във всички насоки и виждаме поддръжка и предпочитание от общината и от регионалната администрация. Само че този развой ще продължи повече от година, няма по какъв начин да стане за няколко месеца и до тогава сме уязвими от закона ", добави Александър Тръпчев, представител на риболовен сдружения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР