Рибар от Мейн откри най-голямата изненада в мрежата си, когато

...
Рибар от Мейн откри най-голямата изненада в мрежата си, когато
Коментари Харесай

Веднъж на 50 милиона, или какво откри рибар в мрежата си

Рибар от Мейн откри най-голямата изненада в мрежата си, когато извади омар в два цвята. Ракообразното в алено и черно е находка, срещана един път на 50 милиона, заяви CNN, представена от Profit.bg.

``
реклама

Според специалиста по риболовство Мат Талухаузер неповторимият тип на омара евентуално се дължи на рядка генетична разновидност.

Боб Байер от Института за омари в Мейн пък показва, че всички сходни омари също по този начин са хермафродити, което значи, че имат както мъжки, по този начин и женски полови органи.

„ През годините сме виждали много готини омари в нашия морски контейнер, само че този може би е първият “, показва Центърът за крайбрежен лов на риба в Мейн в обява във Фейсбук, оповестена дружно със фотография на омара.

„ Благодаря на капитан Дарил Дънъм за шерването на този неповторим омар с нас, “ допълват още оттова.

Разбира се, омарът ще бъде избавен от вероятността да се трансформира в нечия вечеря и вместо това ще изживее дните си в морския център.

Там, оповестява CNN, той ще споделя аквариум с два други омара от редкия тип калико, които се срещат един път на 30 милиона омара, както и наследник омар, който пък е един на 2 милиона.

Както учените показват, възможностите да се срещнат тези омари са едно на 90 октилиона.

Има обаче един по-рядък тип, който липсва в тази невероятна компания. Според News 8 албиносите омари съществуват.

Шансовете за разкриване на един от тях са към един на 100 милиона. Това значи, че е доста по-вероятно да бъдете ударени от гръмотевица, в сравнение с в миналото да хванете албинос омар. 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР