RFK Jr. дразни голямо съобщение на фона на спекулациите, че ще направи независима или трета страна run

...
Адвокат по околна среда и кандидат за президент през 2024
Коментари Харесай

Адвокат по околна среда и кандидат за президент през 2024 г. Робърт Ф. Кенеди-младши в петък подразни „голямо съобщение“ през следващите седмици на фона на спекулации, че обмисля да се откаже от кандидатурата си за първичния президент Джо Байдън като демократ и вместо това да се кандидатира за президент като независим или на билет на трета страна.

„Сега искам да ви кажа това, което разбрах след шест месеца кампания: има път към победата“, каза Кенеди във видео, обявяващо събитие на 9 октомври във Филаделфия. „Ние всички признаваме, че има истинска възможност за национална трансформация и нейният източник е добротата на американския народ.“

Новината за предстоящото събитие, съобщена за първи път от Mediaite, идва, когато супер PAC, подкрепящ кандидатурата на Кенеди за президент, е провел национално проучване, за да прецени жизнеспособността му в хипотетична надпревара от трима души срещу Байдън и бившия президент Доналд Тръмп, каза човек, запознат с проучването CNN.

В двуминутното видео, обявяващо събитието – което беше споделено с CNN в отговор на въпроси относно възможността Кенеди да се кандидатира като независим – кандидатът за президент критикува корупцията в правителството и от двете страни на пътеката. Той също така призова „установените интереси на Вашингтон“ и каза, че кампанията му ще „промени навиците на американската политика“.

„Разбирам дълбоката загриженост, която хората изпитват относно начина, по който корупцията е завладяла нашето правителство. Това е в изпълнителната власт. Това е в Конгреса. Това е в ръководството на двете политически партии“, добави той.

През юли Кенеди, активист против ваксините, се срещна с председателя на Либертарианската партия Анджела Макардъл на събитие в Тенеси. Те обсъдиха споделените си убеждения, включително относно мандатите за ваксини и спирането на дейността в епохата на пандемията, и двамата поддържаха връзка оттогава, каза МакАрдъл пред CNN в петък. Тя каза, че не е получила ангажимент от Кенеди да се кандидатира като кандидат на Либертарианската партия.

„Не съм чул нищо официално или неофициално за смяната му“, каза МакАрдъл пред CNN.

Ню Йорк Таймс първи съобщи за срещата между Кенеди и МакАрдъл.

Кенеди, който е племенник на бившия президент Джон Ф. Кенеди и син на убития кандидат за президент през 1968 г. и бивш главен прокурор на САЩ Робърт Ф. Кенеди, проведе противоречива кампания, която се опитваше да бъде трън в Байдън и страната на Демократическата партия.

Откакто стартира кандидатурата си за първичните избори на Байдън през април, кампанията на Кенеди не успя да спечели сцепление с демократите, въпреки че анкетите показват, че те са отворени да подкрепят алтернативи на Байдън. В скорошна анкета на CNN сред гласоподаватели, подкрепящи демократите в цялата страна, само 1% от анкетираните, които казаха, че искат демократите да номинират някой друг освен Байдън, посочиха Кенеди като лицето, което биха искали да видят да спечели номинацията.

Кампанията на Кенеди също така не успя да спечели сцепление с демократите от Ню Хемпшир, въпреки че направи предложението на Демократическата партия за реорганизиране на първичния календар и понижаване на Гранитния щат от статута му на първи първични в страната в центъра на усилията му да спечели поддръжници в състояние. Анкета на CNN/University of New Hampshire сред вероятните гласоподаватели на първичните избори на демократите, публикувана миналата седмица, показа, че Кенеди има 9% подкрепа в сравнение със 78% подкрепа за Байдън.

По време на предизборни събития в Айова, Ню Хемпшир и Южна Каролина Кенеди привлече подкрепата на гласоподавателите и на двете партии, които са привлечени от неговите възгледи за Covid-19 и ваксината срещу коронавирус. Дългогодишен скептик по отношение на ваксините, Кенеди основа Детската здравна защита, организация, която насърчава дискредитирани твърдения, свързващи ваксините с аутизма, и често е популяризирала скептицизма по отношение на ваксините по време на кампанията. По време на предизборни събития той също така често критикува корупцията както в политическите партии, така и в частните корпорации и фирмите за управление на активи, представяйки себе си като външен кандидат, който може да изкорени корупцията във всички форми.

Ани Грейър от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР