Резултатите от парламентарните избори в Швеция вероятно няма да станат

...
Резултатите от парламентарните избори в Швеция вероятно няма да станат
Коментари Харесай

Паритет между леви и десни на изборите в Швеция

Резултатите от парламентарните избори в Швеция евентуално няма да станат известни преди сряда, сподели рано тази заран водачът на Умерената съдружна партия Улф Кристершон, представен от Ройтерс.

" Все още не знаем по какъв начин ще завършат тези избори ", съобщи той в тирада пред членовете на партията.

Според прогнозите десният блок, в който влиза и партията на Кристершон, ще завоюва 175 от 349-те места в Народното събрание. Той ще има минимална преднина пред левоцентристите, чиито места се чака да бъдат 174, заяви шведската изборна комисия, откакто 93 % от изборните региони оповестиха резултатите си.

Така прогнозите на социологическите организации за оспорвана конкуренция сред ръководещия ляв блок и дясната съпротива се сбъднаха. 

Министър-председателят Магдалена Андершон от Шведската социалдемократическа работническа партия, която водеше акция за възстановяване на качеството на обществената страна в страната, за въвеждане на повече възобновими енергийни източници и за битка с престъпността, се надява да удължи осемгодишното ръководство на партията си.

Нейният главен противник за висшия пост Улф Кристершон от консервативната Умерена съдружна партия обещаваше понижаване на налозите, по-добро обучение, повече нуклеарна сила и угнетяване на разрастващото се принуждение от незаконните банди в скандинавската страна.

В сегашния състав на шведския парламент има осем политически партии - четири леви и четири десни, - което прави евентуално да има държавно управление на малцинството и да принуди бъдещия министър-председател да разчита на политически взаимни отстъпки със съидейници, отбелязва Ройтерс.

Партиите би трябвало да получат минимум 4 % от подадените гласове, с цел да влязат в 349-местния еднокамарен парламент - Риксдаг. Изборната система е пропорционална.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР