Резултатите от научно проучване влизат директно в помощ на младите

...
Резултатите от научно проучване влизат директно в помощ на младите
Коментари Харесай

Грижите за внуците добавят години към живота на възрастните


Резултатите от научно изследване влизат непосредствено в помощ на младите родители и по-специално на майките, които търсят помощ при развъждане на детето си. Данните демонстрират, че възрастните хора, които са директно ангажирани с развъждането на внуците си, живеят приблизително с няколко години по-дълго от останалите. Така младите майки и татковци и техните родители могат да си бъдат взаимно от изгода, полагайки общи грижи за най-младите членове на фамилията.

С напредването на възрастта всеки човек търси метод да остане физически деен, да подтиква мозъчната си активност, да се усеща потребен и важен. Това са трите фактора, които най-сериозно поддържат самочувствието и бодростта на духа и тялото. А развъждането на внуците може да подсигури и трите.

Доказателство за това носи прoучване на немски учени наблюдавали положението на 500 души на възраст към 60 години. Проучването носи недвусмисленото наименование „ берлински взор върху остаряването “ и е ориентирано точно към оценяване въздействието на грижите за внуците върху физическото и психическото здраве в третата възраст . Важно конкретизиране е, че в изследването са включени само възрастни хора, които оказват помощ в развъждането на внуците си, само че не и такива, които по една или друга причина поставят главните грижи за детето.

Свързани публикации.. Хората, които се усещат по-млади, живеят по-дълго 0 Оказва се, можем да забавим стареенето! 0 Значим пробив в устрема към безконечна младост 1

Данните от изследването демонстрират, че възрастни хора, които са отчасти ангажирани в развъждането на внуците си, доста редуцират риска от животозастрашаващи здравословни проблеми в границите на 20 години напред във времето.

Според учените изгодите произлизат от обстоятелството, че удовлетворението от грижите за наслениците доста редуцира напрежението на възрастните хора. Този положителен резултат е налице и у родителите, само че въздействието, което носи при хората в по-напреднала възраст, е доста по-осезаемо.

Обобщението на резултатите демонстрира, че физическото и прочувственото ангажиране на хора над 60-годишна възраст при развъждането на внуците е измежду най-добре настоящите на бодростта на духа и тялото фактори. Влиянието му е съпоставимо с това на всяка обществено значима активност, която възрастните хора могат да извършват. Допълнителен плюс е, че по този метод те носят директни изгоди и за младите родители и осигурявайки поддръжка за тях, оказват помощ и на себе си.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР