Резултатите от националните външни оценявания (НВО) по български език и

...
Резултатите от националните външни оценявания (НВО) по български език и
Коментари Харесай

Излязоха резултатите от външното оценяване на седмокласниците

Резултатите от националните външни оценения (НВО) по български език и литература и по математика след VII клас са оповестени на уеб страницата на МОН и могат да се ревизират на адрес: https://priem.mon.bg/. Проверката се реализира с входящия номер и код за достъп от служебната записка за допускане до изпит. Това оповестиха от просветното министерство. Очаква се на следващия ден оттова да дадат конференция, на която да дават систематизирани данни за успеваемостта.

От 13 юни седмокласниците ще могат да получат служебните си бележки с резултатите от НВО от учебните заведения, в които се образоват. От 20 юни до 26 юни се подават документи за банкет в профилираните и професионалните гимназии в страната, в паралелките за профилирана подготовка в междинните учебни заведения и професионалните гимназии или в паралелките за професионална подготовка в обединените, междинните учебни заведения и профилираните гимназии. Кандидатстването и тази година ще бъде посредством електронната система на МОН (https://priem.mon.bg/) или на книжен притежател в училищата-гнезда. Родителите или учениците, които са подали заявки за присъединяване в първо класиране на книжен притежател, няма да могат да подават електронно и назад.

Балообразуването за обособените учебни заведения е друго и се образува от резултатите от изпитите по български език и литература и по математика и от приравнените в точки оценки от свидетелството за главно обучение по предмети, избрани от съответните учебни заведения. Списъците с признатите на първо класиране ще бъдат оповестени до 3 юли 2018 година Записването на учениците в новите им учебни заведения или подаване на заявки за присъединяване във второ класиране е в интервала 4-6 юли 2018 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР