Резултатите от изпитите в 7-ми клас са най-добрите за последните

...
Резултатите от изпитите в 7-ми клас са най-добрите за последните
Коментари Харесай

Резултатите от изпитите в 7-ми клас са най-добрите за последните 3 години

Резултатите от изпитите в 7-ми клас са най-хубавите за последните 3 години. Това оповестиха през днешния ден от Министерството на образованието.

Седмокласниците тази година са се справили по-добре даже от тези през 2019-та, когато нямаше COVID-19 и се учеше напълно присъствено.

Ако погледнем резултатите по райони - най-високо равнище по Български език и литература демонстрират учениците от София, Смолян и Варна, а най-ниски резултати имат седмокласниците от Силистра, Сливен и Кърджали.

Представянето по математика остава относително ниско за цялата страна, само че отново е по-добро от предходни години. Най-добре на изпита по математика са се справили в София, Варна и Смолян, а най-зле - в Сливен, Видин и Шумен.

Най-добрите резултати и от двете матури идват от Софийската математическа гимназия " Паисий Хилендарски ". На второ място по показване са седмокласниците от Варненската математическа гимнация " Д-р Петър Берон ", а на трето с още веднъж доста висок резултат са учениците от Природоматематическата гимназия " Никола Обрешков " в Бургас.

Трима възпитаници в цялата страна нямат нито една неточност и на двата изпита. Толкова цялостни отличници имаше и предходната година.

На какво се дължат високите резултати в края на сложната образователна година - отговорите потърсихме и от учители, и от възпитаници в столичното 122-ро учебно заведение. С резултатите пристигна и въпросът - стават ли учениците ни по-знаещи?

" Сравнихме незабавно резултатите с предходните години. Наистина са малко по-добри от предходната година ", сподели Ивета Германова, шеф на столичното 122. ИОУ " Николай Лилиев ".

Това е наклонността в цялата страна. И тук идва другият въпрос - дали министерството е дало по-лесни задания?

" Лично аз смятах, че матурата ще бъде по-трудна, в сравнение с се оказа след това ", изяснява възпитаник от 7 клас.

Потвърждават го и учителите.

" Вариантът, който им се падна тази година беше много улеснен. Макар че и този от предходната година не беше доста комплициран ", споделя Христина Стефанова, преподавател по Български език и литература.

Въпреки това някои неточности не престават да се повтарят. Само един на четири седмокласници в цялата страна открива всички правописни неточности в текста. И въпреки всичко математиката и тази година остава по-трудна.

За направените неточности учениците елементарно можеха да обвинят онлайн образованието.

" Мисля, че онлайн образованието не ми попречи изключително доста ", споделя седмокласник.

Не се оправдават с Ковид-годината. А от просветителното министерство не споделят дали триумфът се дължи на по-лесни задания. Лаконично дефинират представянето на седмокласниците като " позитивно ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР