Резултатите от изборите задават редица възможности, както за изход от

...
Резултатите от изборите задават редица възможности, както за изход от
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: В основата на всяко предателство стоят липсата на смирение и гордостта 


„ Резултатите от изборите задават редица благоприятни условия, както за излаз от политическата рецесия, по този начин и за затъване в нея. С вота си хората демонстрираха, че политическата рецесия не може да бъде решена от една групировка, партия или коалиция “. – съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова при откриването на 49-ото Народно заседание.

Атанасова продължи, че единственият излаз от актуалната обстановка е взаимно почитание, с цел да се реализират взаимни отстъпки и единодушие за стратегическите решения за страната. „ Всеки, който не се съгласи, ще загуби не просто гласоподаватели, само че и вероятност за присъединяване в политическия и публичен живот. Ние от знаем, че най-трудната борба е със самите себе си, дефекти, его, илюзии, които са надалеч по-важни от тези, които са значими за хората “, съобщи още Атанасова.

„ През последните две години бяхме подложени на редица тествания, само че най-голямото беше изкушението да се превърнем в фракция, да се затворим в себе си, надалеч от действителността. Да се отдадем на фантазии да реванш и възмездие, да обявим всички останали за неверници, и че сме жертва, която инстиктивно желае да е главорез. Не позволихме да се превърнем нито в жертва нито в главорез. През цялото време ни спасяваше, че най-непосредствената ни задача е да даваме решения на обществото и да следваме дневния ред на болшинството български жители “, сподели още Атанасова.

Тя посочи, че този дневен ред седи надалеч от фиксите и фиксациите, неговото наличие е съответно и изисква дейности, непосредствената опция за трайното решение на политическата рецесия, икономическите и геополитическите провокации, които са надалеч по-значими от страстите ни. „ Ние имаме само задължението да преработим тази страст и да я превърнем в положителен дневен ред за страната. Ако не можем – за следващ път ще сме пропилели силата за персонални политически цели. “

Атанасова регистрира, че нито една от партиите не може да реши политическата рецесия сама. „ Още нямаме самочувствието, че сме спечелили изборите, тъй като нашата позиция е една от многото в този парламент. Нашата победа би била годна само, в случай че Народното събрание успее да излъчи устойчиво, дейно ръководство и сътвори среда оттатък кавги и спорове. В името на това ние освен ще приказва с всяка една партия, само че да се съобразим. “

„ Както в предходния, по този начин и в този парламент решаването на политическата рецесия не може да се случи по комфортен за партиите метод. Въпрос на политическо водачество е верните решения да се вземат на време, въпрос на храброст е да излезем от рамките на тактическите сметки и да работим за цялото общество, а освен за личните си обединения.

В положение ли сме да приемем действителностите и да управляваме рационално процесите? Имаме ли задоволително политическа храброст да се надигнем пред личните си страхове, да вършим разлика сред мечтано и фактически? Ние от ГЕРБ-СДС сме уверени, че от честните отговори на тези въпроси зависи триумфа на това Народно събрание.

Днес не трябва да забравяме, че в основата на всяко изменничество стоят неналичието на примирение и гордостта “, сподели още Атанасова.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР