Резултатите от изборите задават редица възможности, както за изход от

...
Резултатите от изборите задават редица възможности, както за изход от
Коментари Харесай

Победата на ГЕРБ не е в %, а в лекуване на раните

Резултатите от изборите задават редица благоприятни условия, както за излаз от политическата рецесия, по този начин и за затъване в нея. С вота си българските жители демонстрираха, че политическата рецесия не може да бъде решена единствено от една групировка, партия или коалиция.

Това съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС на първото съвещание на 49-ото Народно заседание.

Решаването на политическата рецесия не може да се случи по комфортен метод за нито една от партиите. Няма работеща управническа настройка, която да не породи напрежение измежду нашите членове и симпатизанти. Въпрос на политическо водачество е верните решения да се вземат в точния момент. Въпрос на храброст е да излезем от рамките на тактическите сметки, безапелационна е тя.

Атанасова уточни, че от ГЕРБ-СДС знаят от опит, че най-трудната борба в политиката е тази със самия себе си, със личното си его, илюзии и дефекти.

Тази борба е надалеч по-важна от конюнктурните борби с настоящия политически конкурент, тъй като е решаваща за дълготрайните вероятности пред всяка политическа мощ, акцентира депутатът.

Тя добави, че през последните две години от ГЕРБ са били подложени на редица тествания.

Но най-голямото от тях беше изкушението да се превърнем в фракция. Да се затворим в себе си и да заживеем в личния си свят, надалеч от действителността, да се отдадем на фантазии за реванш и жадност за възмездие. Не позволихме да се превърнем нито в жертва, нито в главорез, акцентира Атанасова.

Депутатът от ГЕРБ уточни, че от партията нямат самочувствието, че са спечелили изборите, тъй като ясно виждат, че гледната им точка е една от многото в този парламент.

Нашата победа няма по какъв начин да се състои в проценти, цифри, депутатски места, съобщи тя.

Атанасова добави, че са подготвени не просто да беседват с всяка от партиите в Народното събрание, само че и да се съобразят с другите причини.

Ние сме тук не да разширяваме публичните разломи и да отваряме нови рани в тъканта на нацията, сподели тя.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР