Резервният кандидат на Румъния за поста еврокомисар по транспорта Мелания-Габриела

...
Резервният кандидат на Румъния за поста еврокомисар по транспорта Мелания-Габриела
Коментари Харесай

Резервната румънска еврокомисарка плагиатствала статия

Резервният претендент на Румъния за поста еврокомисар по превоза Мелания-Габриела Чот и някогашният основен договарящ с Европейски Съюз Василе Пушкаш са плагиатствали на 70 % в научна публикация, оповестена през 2012 година, когато Чот пази докторска дисертация, оповестява самостоятелната румънска онлайн медия "ПресУан " (PressOne).

Управляващата в Румъния Социалдемократическа партия (СДП) предложи тази седмица за поста еврокомисар, избран за Румъния, евродепутата Дан Ника, откакто първичната кандидатура в лицето на Рована Плумб бе отхвърлена от правната комисия на Европейския парламент. Заради квотата по полове, СДП предложи като авариен вид сегашния държавен секретар в Министерство на външните работи Мелания-Габриела Чот.

"ПресУан " оповестява през днешния ден, че Чот и Василе Пушкаш, в качеството на координатор на докторската й дисертация, са разгласили през 2012 година публикация, озаглавена "Психологически фактори при вземането на решения във външната политика (1): Модели за взимане на решения " в списание на Университета в град Клуж Напока "Бабеш Боляй ". Статията е плагиатствана от доста източници, само че най-много от книгата Understanding Foreign Policy Decision Making, а на две места в публикацията, в които са плагиатствани цели масиви от книгата, е представен Василе Пушкаш, с цел да се остави усещането, че изложените хрумвания принадлежат на някогашния основен договарящ на Румъния с Европейски Съюз (в държавното управление на Адриан Нъстасе).

Независимата онлайн медия е пробвала да се свърже с Габриела Чот, която е затворила телефона, откакто е схванала защо я търсят. Василе Пушкаш не е дал отговор на позвъняването, нито на изпратено известие, с което е помолен да изложи своята позиция, отбелязва "ПресУан ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР