Резервираме по-евтина с 300 евро почивка в Гърция. Кога е

...
Резервираме по-евтина с 300 евро почивка в Гърция. Кога е
Коментари Харесай

Резервираме по-евтина с 300 евро почивка в Гърция


Резервираме по-евтина с 300 евро отмора в Гърция. Кога е най-подходящо да резервирате евтина европейска отмора през 2024 година? Седмица в Гърция е с над 280 евро на човек по-евтина, в случай че се направи ранна резервация, което значи,
че двойка ще спести над 560 евро.
Можете да спестите стотици евро, в случай че резервирате лятната си отмора през юли идната година по-рано, вместо да оставяте това за последния миг, сочи ново изследване на Which? Travel.
Данните демонстрират, че седмица в Гърция
е с над 280 евро на човек по-евтина, в случай че се направи ранна резервация, което значи, че двойка ще спести над 560 евро. Междувременно, почивките в Турция и Португалия са с над 230 евро по-евтини на човек.

Which? Travel открива, че не би трябвало да резервирате прекомерно рано. Най-ниската цена за множеството дестинации може да се откри при резервации през декември и януари.

За половината от шестте плажни дестинации, прегледани от компанията – Гърция, Турция и Португалия, цените са най-ниски приблизително през декември.

Януари нормално е вторият най-евтин месец за запазване на пътешестване до тези страни, както и най-евтиният месец за пазаруване на почивка в Италия – бихте икономисали над 170 евро, спрямо резервация в последния миг.

Ранната резервация за тези дестинации нормално е по-скъпа (средно 1020 евро) от резервацията в последния миг (средно 1000 евро), с по-голяма разлика в цените за почивки до Канарските острови.

Според Which? Travel, можете да спестите над 100 евро, в случай че купите почивката си на Канарските острови в последния миг.

Този извърнат модел за Испания евентуално се дължи на обстоятелството, че туроператорите оферират повече ваканции в страната заради известността й, само че са надценили продажбите през лятото на 2023 година

Цените на резервациите в последната минута за Испания са доста по-ниски от останалите средиземноморски дестинации, които Which? Travel преглежда. Например, междинната цена на отмора в Испания е с 465 евро по-ниска от тази в Гърция.

Летните предложения в последния миг може и да са в дефицит тази година заради извънредно огромното търсене след пандемията, показва компанията, представена от Daily Mail.

Смята се обаче, че през следвата година те ще са по-често събитие, защото е допустимо търсенето на пакетни да падне поради растящата инфлация.

Във всяка от шестте дестинации, които Which? Travel, изследва, междинната цена на ваканцията е по-ниска, в случай че резервирате две седмици преди тръгване, вместо да чакате до миналата седмица.

Най-голямата разлика в цената е за почивки в Турция и Гърция, които костват над 100 евро повече на човек, в случай че се резервират седмица преди заминаването.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР